Vooruitblik: minderen doe je zo

Je pauzeert op dit moment nog volop. Toch blikken we graag met je vooruit. Want er breekt bijna een nieuwe maand aan. Een nieuwe maand waarin je misschien wel weer drinkt? Hoe je het netjes houdt wat betreft je alcoholgebruik na je pauze, lees je hier.

Soms is ‘helemaal niet’ makkelijker dan ‘niet helemaal’. Daarmee willen we zeggen dat het voor sommige mensen makkelijker is om helemaal niet te drinken, dan een beetje, of af en toe te drinken. Mocht jij er na deze pauzemaand voor kiezen om weer alcohol te gaan drinken, maar wil je het wel met mate doen, dan hebben wij tips voor je. Doe er je voordeel mee!

Haal het niet in huis

Wat er niet is, kan ook niet op. Loop alle drankaanbiedingen voorbij en trakteer jezelf in plaats daarvan op die lekkere smoothie, een warme chocomel (met slagroom?) of iets anders -zonder alcohol- wat jij graag drinkt of eet.

Skip hier en daar een feestje

Vind je het lastig om ‘nee’ te moeten zeggen op ieder feestje? Wees dan selectief in de feestjes die je bezoekt. En maak afspraken met jezelf wanneer je wel of niet wil drinken. Een afspraak kan zijn: op de kerstborrel van mijn werk houd ik het bij fris of alcoholvrij, maar op de verjaardag van mijn moeder drink ik twee glazen wijn. Tips om ‘nee’ te zeggen vind je hier: ‘Nee zeggen tegen alcohol tijdens de feestdagen’.

Vind het perfecte alternatief

‘Gewoon minderen’, klinkt makkelijker dan het vaak in werkelijkheid is. Zeker in een maand als december. Wat wel kan helpen, is het vinden van het perfecte alternatief voor jou. Heb jij jouw alcoholvrije smaak de afgelopen weken verder ontwikkeld? Of ben je nog zoekende? Want er veel keus. Van kombucha tot alcoholvrije gins. Misschien staat hier iets voor je tussen:

Lekkere alternatieven zonder suiker

Alternatieven van IkPas-deelnemers

Alternatieven voor het slaapmutsje

Dit wil je drinken: 3 x alternatieve drankentrends

Zie je toch een beetje op tegen de decembermaand, waarin je hier en daar een feestje viert zonder (al te veel) alcohol? Wees gerust, daar ben je niet alleen in. En ook hier schreven we eerder een artikel over: ‘Zonder alcohol en met zelfvertrouwen een feestje vieren’.

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat