Over IkPas

WAAROM EEN ALCOHOLPAUZE?

Gewoontepatronen kunnen handig, maar ook bedrieglijk zijn. Soms gaan ze onbewust een rol spelen in je leven, waardoor je feitelijk niet meer weet wat de invloed van deze gewoonte is op je gezondheid. Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen, waarbij het vanzelfsprekend is om vrijwel dagelijks één of meerdere glazen alcohol drinken.

DAAROM!

Het doel van IkPas is het creëren van bewustwording om wel of niet te drinken. Om erachter te komen wat alcohol met je gezondheid doet, zetten wij gezamenlijk ons alcoholgebruik voor 30 of 40 dagen op pauze. We vragen je dus niet om te stoppen met alcohol, maar om een pauze in te lassen. Veel deelnemers van IkPas ervaren naast bewustwording ook positieve lichamelijke veranderingen: ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. IkPas is een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

WANNEER BEGIN JE?

Pauzeren kan het hele jaar door. Maak een eigen challenge aan of doe mee met een van de vele geplande challenges, zoals Dry January of de 40 dagen geen druppel challenge. Dry January loopt van 1 januari tot en met 30 januari. De 40 dagen challenge loopt van aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Later in het jaar staan er diverse challenges gepland, waar jij binnen een paar muisklikken aan meedoet. Het staat iedereen vrij om te kiezen welke pauzeperiode het beste uitkomt.

Geef jezelf op of doe mee met een team

Samen met de rest van Nederland zet je je alcoholgebruik op pauze. Dus je bent nooit alleen. Wil je met je gezin, voetbalclub, vriendengroep, afdeling of het complete bedrijf meedoen? Maak dan een team aan. Want pauzeren doe je met z’n allen.

Doe mee met IkPas!

 

PARTNERS

IkPas is een paraplucampagne. Dat wil zeggen dat veel organisaties aanhaken bij het organiseren van deze actie. Allereerst doen alle 26 GGD’s en 10 verslavingszorginstellingen in Nederland mee. Daarnaast is het KNOV een samenwerkingspartner als het gaat om het organiseren van IkPas voor Zwangeren en hun omgeving. Ook is er een internationale samenwerking met Alcohol Change UK, omdat IkPas de Nederlandse variant is van Dry January.

Wijzig instellingen voor chat