Nee zeggen tegen alcohol tijdens de feestdagen

Nu de meest feestelijke dagen van het jaar voor de deur staan, loopt de druk misschien wat op. Want bij sfeer & gezelligheid hoort alcohol. Ook als we het dit jaar maar klein mogen vieren. Maar als je pauzeert, drink je geen alcohol. Hoe zeg je ‘nee’ tegen alcoholische drankjes en houd je het toch gezellig?

Tip 1: Zoek steun

Om te voorkomen dat je je opgelaten voelt tijdens de kerstdis is het verstandig om in ieder geval aan je partner/vriend/ouder/zus, of met wie je dan ook de feestdagen doorbrengt, te vertellen over je alcoholpauze. Deze vertrouweling kan je steunen wanneer iemand je een drankje aanbiedt.

Tip 2: Vertel het iedereen

Licht niet één enkele persoon in, maar deel het met de hele ‘groep’, hoe klein die ook is. Als iedereen weet van je pauze dan is het ook voor iedereen duidelijk. Geen alcohol voor jou deze keer.

Tip 3: Deel je motieven

Als je daar behoefte aan hebt, dan vertel je ze waarom je tijdelijk niet drinkt. Dat mag best. Niets om je voor te schamen. Vind je dat toch moeilijk omdat een en ander gevoelig ligt, dan volstaat een goede ‘smoes’ ook.

-Geen zin in hoofdpijn

-Er niet meer goed tegen kunnen

-Morgen lekker sporten

-Drukke week

-Antibiotica

Goed onthouden

Dat jij tijdelijk niet wil drinken, is niet iets wat je hoeft te verbergen. Het is juist iets om trots op te zijn. Wat een gezonde keuze van jou. Daarnaast steunen familie en vrienden elkaar, als het goed is, door dik en dun. Het zou raar zijn als een dierbare jou iets opdringt wat je niet wil. En gelukkig is er meer dan alcohol wat jullie bindt.

Opties genoeg

Dat er niks tegen een alcoholische dorstlesser op kan, daar zijn de meningen over verdeeld. Die bite en kick die jij zo waardeert, kun je ook terugvinden in andere (non-alcoholische) drankjes.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

-Tomatensap met basilicum / En een scheutje tabasco natuurlijk / check recept

-Homemade vlierbloesemlimonade / Helemaal plantaardig / Check recept

-Frappé met sinaasappel / Koffie met een kick en bite / Check recept

Als je behoefte hebt aan meer recepten check onze receptenpagina dan eens.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat