Waarom meedoen?

de voordelen

 

%

drinkt structureel minder na IkPas

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de deelnemers een halfjaar na de actie nog steeds ruim 30% minder drinkt dan voor de deelname aan IkPas.

%

voelt zich fitter

Door geen alcohol te drinken voel je je fitter. Dit wordt door 54.3% van de deelnemers bevestigd. Een aantal deelnemers maakte bijvoorbeeld ook melding van persoonlijke toptijden bij ’t hardlopen.

%

doorbreekt gewoontegedrag

Meedoen met IkPas betekent je gewoontes doorbreken. Maar liefst 43,5% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan.

We hebben ook dit jaar weer uitgebreid onderzoek gedaan onder de deelnemers van IkPas en daaruit blijkt dat 30 of 40 dagen je alcoholgebruik op pauze zetten je flink wat voordelen kan opleveren. We hebben de deelnemers zes maanden na het voltooien van de uitdaging gevraagd hoe het ervoor staat met de beoogde doelen.

Bewustwording van alcoholgebruik
Door tijdelijk geen alcohol te drinken merk je welke rol alcohol (vaak onbewust) in je leven speelt. 58% van de deelnemers is zich na IkPas meer bewust van hun alcoholgebruik en kiezen bewuster of, wanneer en hoeveel ze willen drinken in plaats van te handelen uit gewoonte.

Minder alcohol drinken
Door mee te doen aan IkPas drink je ook na de actie structureel minder. Zes maanden na IkPasdronk men gemiddeld ruim 30% minder dan voor de actie.

Beter slapen
Door tijdelijk geen alcohol te drinken slaap je beter. 40% van de deelnemers kan dat beamen. En ook deelnemers die in het verleden slaapdagboeken invulden hadden die ervaring.

Lichamelijk fitter voelen
Door geen alcohol te drinken voel je je fitter. Dit wordt door 55% van de deelnemers bevestigd. Een aantal deelnemers maakte bijvoorbeeld ook melding van persoonlijke toptijden bij hardlopen.

Mentaal fitter voelen
Ook mentaal heb je profijt van geen alcohol drinken. 56,5% van de deelenemers ervaart dit.

Beter ‘nee’ kunnen zeggen
Geen alcohol drinken is ook voor je omgeving wennen, je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren. 44% kan na afloop van de actie beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol. Daarvoor hoeven ze niet perse de Bob te zijn!

Goed voorbeeld voor jongeren
Met even geen alcohol drinken kun je een voorbeeld stellen aan jongeren. 50% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan. Ook jongeren merken dit op, zo bleek uit ons onderzoek.

Doorbreken van gewoontegedrag
Meedoen met IkPas betekent je gewoontes doorbreken. Maar liefst 43,5 % van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan. En als ’t met alcohol kan, dan kan het ook met chocolade 😉

Afvallen
20% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt! Voor menige deelnemer een belangrijke reden om ook na IkPas minder alcohol te drinken.

Geld besparen
Geen alcohol kopen bespaart 38% van de deelnemers geld!

Waarom inschrijven?

 

Als je je inschrijft, krijg je 8 februari de mogelijkheid om een account aan te maken bij IkPas. Je krijgt dan je eigen gepersonaliseerde IkPas-omgeving. Daarin vind je:

  • De IkPas-coach: een persoonlijke vraagbaak die je kunt inroepen als je vragen hebt over IkPas of als je bijvoorbeeld wat advies nodig hebt voor op moeilijke momenten. De IkPas-coach staat voor je klaar!
  • Badges die je kunt verdienen in allerlei situaties, zoals tijdens een etentje of je verjaardagsfeestje
  • Unieke content die alleen beschikbaar is voor deelnemers
  • De mogelijkheid om de contactfrequentie zelf in te stellen. Ontvang je graag wekelijks een nieuwsbrief, wil je dagelijks van ons horen of juist vaker of minder vaak? Stel het zelf in!

Het grote voordeel van een eigen IkPas-account is dat we je kunnen steunen tijdens jouw uitdaging!

 

 

 

Deelnemende bedrijven, organisaties en partners: