Waarom meedoen?

Als je je inschrijft voor IkPas doen we er alles aan om je tijdens de 30 of 40 dagen waarin je geen alcohol drinkt zo goed mogelijke te begeleiden. Zo krijg je als je je aanmeldt voor IkPas je eigen dashboard met een aantal handige functies:

 • De IkPas-coach: een persoonlijke vraagbaak die je kunt inroepen als je vragen hebt over IkPas of als je bijvoorbeeld wat advies nodig hebt voor op moeilijke momenten. De IkPas-coach staat voor je klaar!
 • Badges die je kunt verdienen in allerlei situaties, zoals tijdens een etentje of je verjaardagsfeestje
 • Unieke content die alleen beschikbaar is voor deelnemers, zoals lekkere alcoholvrije recepten.
 • De mogelijkheid om de contactfrequentie zelf in te stellen. Ontvang je graag wekelijks een nieuwsbrief, wil je dagelijks van ons horen of juist vaker of minder vaak? Stel het zelf in!
 • Het grote voordeel van een eigen IkPas-account is dat we je kunnen steunen tijdens jouw uitdaging!

dit levert meedoen met Ikpas jou op

We roepen natuurlijk niet zomaar wat als we het hebben over de voordelen van tijdelijk geen alcohol drinken. Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de Universiteit Tilburg, doet al jaren onderzoek naar de effecten van niet drinken onder de deelnemers van IkPas. En dat zijn er nogal wat:

Bewustwording van alcoholgebruik

Door tijdelijk geen alcohol te drinken merk je welke rol alcohol (vaak onbewust) in je leven speelt. 58% van de deelnemers is zich na IkPas meer bewust van hun alcoholgebruik en kiezen bewuster of, wanneer en hoeveel ze willen drinken in plaats van te handelen uit gewoonte.

Minder alcohol drinken

Door mee te doen aan IkPas drink je ook na de actie structureel minder. Zes maanden na IkPas dronk men gemiddeld ruim 30% minder dan voor de actie.

Beter slapen

Door tijdelijk geen alcohol te drinken slaap je beter. 55% van de deelnemers kan dat beamen. En ook deelnemers die in het verleden slaapdagboeken invulden hadden die ervaring.

Lichamelijk fitter voelen

Door geen alcohol te drinken voel je je fitter. Dit wordt door 62% van de deelnemers bevestigd. Een aantal deelnemers maakte bijvoorbeeld ook melding van persoonlijke toptijden bij hardlopen.

Mentaal fitter voelen

Ook mentaal heb je profijt van geen alcohol drinken. 63% van de deelnemers ervaart dit.

Beter ‘nee’ kunnen zeggen

Geen alcohol drinken is ook voor je omgeving wennen, je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren. 64% kan na afloop van de actie beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol. Daarvoor hoeven ze niet perse de Bob te zijn!

Goed voorbeeld voor jongeren

Met even geen alcohol drinken kun je een voorbeeld stellen aan jongeren. 50% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan. Ook jongeren merken dit op, zo bleek uit ons onderzoek.

Doorbreken van gewoontegedrag

Meedoen met IkPas betekent je gewoontes doorbreken. Maar liefst 43,5 % van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan. En als ’t met alcohol kan, dan kan het ook met chocolade

Afvallen

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt! Voor menige deelnemer een belangrijke reden om ook na IkPas minder alcohol te drinken.

Geld besparen

Geen alcohol kopen bespaart 55% van de deelnemers geld!

Veelgestelde vragen

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten of ik wil een nieuw wachtwoord

  Vul je e-mailadres in op https://ikpas.nl/wachtwoord-vergeten/ en je ontvangt een nieuwe link om een wachtwoord aan te maken en je profiel te activeren. Vergeet niet in uw reclamefolder/spambox te kijken als u de mail niet in uw inbox vindt!

  Ontvangt u de mail niet? Neem dan even contact met ons op.

 • Ik heb een polsbandje besteld maar nog niet ontvangen

  Neem even contact met ons op en we gaan het voor je oplossen!

 • Ik heb jullie hulp nodig

  Wat goed dat je om hulp durft te vragen!

  Er zijn een aantal manieren waarop we je kunnen helpen:

  -Je kunt het contactformulier invullen en dan komen we zo snel mogelijk op je vraag terug.

  -Bel of chat eens met onze partner, de Alcoholinfolijn. Dat kan ook anoniem!

 • Wat kost deelname aan IkPas?

  Deelname aan IkPas is gratis!

 • Kan ik ook meedoen als ik heel weinig of niet drink?

  Ja hoor! Ook als je heel weinig of niets drinkt, haal je er wel wat voor jezelf uit. Bijvoorbeeld leren ‘nee’ zeggen als het over groepsdruk gaat, kijken waarom je drinkt als je wél drinkt.. etc etc. IkPas is voor iedereen!

 • Het lukt me niet om me in te schrijven

  Neem even contact met ons op via info@ikpas.nl.

   

   

 • Wat als ik wel heb gedronken?

  Jammer, maar het is zoals het is. Het is geen reden om te stoppen met IkPas ‘omdat je het nu toch al niet gehaald hebt’. Je hebt het geconstateerd en je leert ervan. Kop op, gewoon weer verder gaan 🙂 Lees over dit onderwerp ook eens dit artikel.

 • Hoe staan jullie tegenover alcoholvrij bier?

  Van alcoholvrije wijn en bier vinden we het volgende; we zullen het nooit actief promoten als alternatief, omdat je er toch de associatie met alcohol door blijft houden. Bij een colaatje of een appelsap denk je niet aan alcohol, bij alcoholvrije wijn of een alcoholvrij biertje wel.

  Aan de andere kant: met mate en als het je helpt om je uitdaging te volbrengen, dat verbieden we natuurlijk niet!

   

 • Wanneer vindt IkPas weer plaats?

  IkPas vind twee keer per jaar plaats, de eerstvolgende editie is in 2020. Er is een 30 dagen variant en een 40 dagen variant. Het staat iedereen vrij om te kiezen voor een periode en de lengte van de uitdaging.

  De 30 dagen actie beslaat bijna een maand en begint op 1 januari 2020. De actie loopt dan tot en met 30 januari. Je kunt je voor deze actie nu al inschrijven!

  De 40 dagen actie loopt van aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 26 februari 2020 tot en met zondag 5 april 2020.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op!

Wijzig instellingen voor chat