Wij kennen geen verliezers

Jij bent af. Jij mag niet meer meedoen. Dat hoor je normaal gesproken als je iets niet gehaald hebt. Einde oefening als je in de fout bent gegaan. Bij IkPas doen we dat anders. Daar kennen we geen verliezers. Daar mag je struikelen en weer opstaan. Het is geen wedstrijd waarbij er tussentijds afvallers zijn.
Natuurlijk is de grote uitdaging 30 dagen geen alcohol drinken. Niets, nada, nothing. Geen druppel. Dat is de bedoeling. We gaan ook niet op voorhand zeggen dat je wel mag sjoemelen. Dat een glas tussendoor niet erg is. Want dat is het wel. Het beste resultaat voor je lijf bereik je als je een aaneengesloten periode, een langere periode, niet drinkt. Elke week op zaterdag toch een biertje pakken in de kroeg hoort daar niet bij. Juist op die lastige momenten is het belangrijk karakter te tonen en vol te houden. Misschien heb je jezelf wel iets leuks in het vooruitzicht gesteld. Hou dat voor ogen. Maar mocht je om wat voor reden dan ook, de verleiding niet hebben kunnen weerstaan, dan herpak je je en ga je daarna weer door. Een nieuwe poging om de dertig vol te maken. En voel je je daar vervelend bij, vind je dat je gefaald hebt als je de dertig niet kunt halen, dan plak je er toch een dag aan vast.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat