Studentenraad UvA start grootse Dry January-campagne

Geen geheelonthouding, maar fors minderen dat is de boodschap van de Dry January-campagne die de studentenraad van de Universiteit van Amsterdam heeft geïnitieerd. ‘Neem een pilspauze’ is een slogan die zowel studenten als staf in de maand januari met grote regelmaat voorbij horen en zien komen.

In de pauzemaand gaan alle UvA-communicatiekanalen open voor het pleidooi minder drankgebruik. De boodschap: ‘neem een pilspauze’ is niet alleen gericht aan studenten, maar ook aan de staf. Een pauzeperiode laat je bewust stilstaan bij je alcoholgebruik én het sorteert bij een groot deel van de pauzenemers een blijvend effect: velen drinken een half jaar later nog steeds minder.

Ieder biertje telt

Studenten en drank zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In een biertje zit ‘maar’ 5% alcohol, maar ieder biertje telt. Ook drinken studenten naast bier steeds vaker andere alcoholische drankjes met een beduidend hoger alcoholpercentage en dan kan het goed misgaan. Daarom vond de studentenraad het tijd voor een pauzemaand.

Kleine stapjes

“Op onze Diesviering op 8 januari zullen we nadrukkelijk niet-alcoholische drankjes beschikbaar stellen,” laat een UvA-woordvoerder weten. Ook dat met mate, want er wordt wel alcohol geserveerd. We zetten bewust in op minder alcohol, in plaats van geen. We denken dat de campagne anders te veel afschrikt.”

Wat vind jij van dit initiatief?

Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat