Nieuws

17 januari 2019 / Nieuws

Alcohol en (winter)sport

Lekker tussen de middag op een terras naast de piste in de winterzon een glühwein of jägerthee en aan het eind van de dag staat Apres Ski op het programma.…
15 januari 2019 / Nieuws

Slapen als Doornroosje

Alcohol heeft niet alleen invloed op je slaap (snel in slaap vallen, maar minder diepe slaap) maar ook op snurken. De verdovende werking van alcohol zorgt ervoor dat de spieren…
14 januari 2019 / Nieuws

Stevig in je schoenen staan

Je hebt je aangemeld voor IkPas, doet enthousiast mee, maar wanneer je een tijdje bezig bent, merk je dat  het af en toe best lastig is om vol te houden.…
13 januari 2019 / Nieuws

Drinken en drang

De eerste weken van je uitdaging zul je het vast wel merken: dat alcoholische drankje dat je regelmaat drinkt is meer dan ‘gewoon lekker’. Het doet meer met je dan…
10 januari 2019 / Nieuws

Slaapkamergeluk

Niet alle gewoontepatronen rondom alcohol zijn even voor de hand liggend. Natuurlijk weten we dat IkPas ingrijpt op veel sociale gelegenheden als gaan stappen met vrienden of een etentje. Soms gaat…
9 januari 2019 / Nieuws

Alternatieven voor het borreluur

Een mens is een gewoontedier en het is lastig om tradities te doorbreken. Dat geldt ook voor vaste momenten waarop je alcohol drinkt. Een glas wijn tijdens het koken, bier…
7 januari 2019 / Nieuws

Waarom mensen alcohol drinken

“Gewoon, omdat het gezellig is.” Dat hoor je vaak als reden waarom mensen alcohol drinken. Alcohol wordt geassocieerd met gezelligheid. Samen uitgaan, bij vrienden op bezoek, een terrasje pakken, lekker…
6 januari 2019 / Nieuws

Ontwenningsverschijnselen

Matige drinkers merken er waarschijnlijk weinig van, maar als je gewend was zeer regelmatig meer glazen alcohol te drinken, kun je de eerste dagen van deze campagne last hebben van…
5 januari 2019 / Nieuws

Koken zonder alcohol

In een boeuf bourguignon hoort een lekkere volle rode wijn, risotto kan niet zonder witte wijn en niets lekkerder dan biefstuk gemarineerd in bier. Tijdens IkPas is koken met alcohol…
1 januari 2019 / Nieuws

Thee op de kaart

In een restaurant om de wijnkaart vragen is heel normaal. Wil je geen alcohol, dan wordt het al gauw ‘een frisje’ of gewoon water. Er is vrijwel nooit een alternatief…
31 december 2018 / Nieuws

Gun je lever rust

Je lever is een belangrijk orgaan dat niet alleen noodzakelijke voedingsstoffen uit je bloed opneemt, maar ook giftige stoffen onschadelijk maakt. Langdurig overmatig alcoholgebruik kan levercellen beschadigen. In een alcoholloze…



INFORMATIE OVER COOKIES:
BIJ HET GEBRUIK VAN DEZE WEBSITE GAAT U AKKOORD MET HET GEBRUIK VAN COOKIES.


Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close