Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over jouw deelname aan IkPas of over IkPas in het algemeen? Kijk dan eerst hieronder of jouw vraag al eerder gesteld en beantwoord is. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Vragen over ikPas

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten of ik wil een nieuw wachtwoord

  Vul je e-mailadres in op https://ikpas.nl/wachtwoord-vergeten/ en je ontvangt een nieuwe link om een wachtwoord aan te maken en je profiel te activeren. Vergeet niet in je reclamefolder/spambox te kijken als je de mail niet in je inbox vindt!

  Ontvang je de mail niet? Neem dan even contact met ons op.

 • Ik heb een IkPas item besteld in de webshop maar nog niet ontvangen

  Neem even contact met ons op en we gaan het voor je oplossen!

 • Ik heb jullie hulp nodig

  Wat goed dat je om hulp durft te vragen!

  Er zijn een aantal manieren waarop we je kunnen helpen.

  Buiten een campagne

  • Je kunt het contactformulier invullen en dan komen we zo snel mogelijk op je vraag terug.
  • Bel of chat eens met onze partner, de Alcoholinfolijn. Dat kan ook anoniem!

  Tijdens de campagne

  • Tijdens de IkPas campagne is de IkPas coach actief in het dashboard, die kun je 24/7 een bericht sturen en je hebt altijd snel antwoord op je vraag.
 • Wat kost deelname aan IkPas?

  Deelname aan IkPas is gratis!

 • Kan ik ook meedoen als ik heel weinig of niet drink?

  Ja hoor! Ook als je heel weinig of niets drinkt, haal je er wel wat voor jezelf uit. Bijvoorbeeld leren ‘nee’ zeggen als het over groepsdruk gaat, kijken waarom je drinkt als je wél drinkt.. etc etc. IkPas is voor iedereen!

 • Het lukt me niet om me in te schrijven

  Inschrijven voor de ‘overbruggingschallenge’ en de ’40 dagen geen druppel’-challenge kan via ‘Mijn challenges’. Zorg dat je ingelogd bent en druk dan op https://ikpas.nl/wizard/challenge-aanmaken/selecteer-je-challenge/.

   

   

 • Wat als ik wel heb gedronken?

  Jammer, maar het is zoals het is. Het is geen reden om te stoppen met IkPas ‘omdat je het nu toch al niet gehaald hebt’. Je hebt het geconstateerd en je leert ervan. Kop op, gewoon weer verder gaan 🙂 Lees over dit onderwerp ook eens dit artikel.

 • Hoe staan jullie tegenover alcoholvrij bier?

  Van alcoholvrije wijn en bier vinden we het volgende; we zullen het nooit actief promoten als alternatief, omdat je er toch de associatie met alcohol door blijft houden. Bij een colaatje of een appelsap denk je niet aan alcohol, bij alcoholvrije wijn of een alcoholvrij biertje wel.

  Aan de andere kant: met mate en als het je helpt om je uitdaging te volbrengen, dat verbieden we natuurlijk niet!

   

 • Wanneer vindt IkPas weer plaats?

  Je kunt elk moment in het jaar een eigen challenge beginnen bij IkPas. Als je bent ingelogd en je gaat naar je dashboard kun je rechtsboven klikken op de knop die leidt naar de keuze voor een nieuwe challenge of zelf een challenge aanmaken. Met deze laatste optie kun je zelf een periode kiezen en je challenge aan eigen naam geven en anderen uitnodigen in een team. Zo kun je alleen of in een team deze eigen challenge volbrengen. Daarnaast organiseert IkPas elke maand een maandchallenge waar je je voor kunt inschrijven.

 • Ik wil mijn mailadres wijzigen

  Je mailadres is je gebruikersnaam en is gekoppeld aan je account. Die kunnen we helaas niet wijzigen. De nieuwsbrieven op een ander mailadres ontvangen kan wél: mail ons daarvoor even!

 • Waarom slaap ik slecht?

  De eerste dagen dat je geen alcohol drinkt, kun je inderdaad slechter slapen.

  Dat is de ontwenning. Als die fase voorbij is zul je zien dat je dieper slaapt en dat je slaap van betere kwaliteit is.

  Hou vol, met een paar dagen moet het beter gaan!

  Probeer in de tussentijd eens beeldschermen wat eerder uit te zetten (blauw licht van beeldscherm stopt de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon), misschien een ontspannende thee, iets ontspannends doen voor het slapen, supplementen met valeriaan..

   

 • Waar koop ik zo'n polsbandje?

  Onze polsbandjes zijn te koop via de IkPas website, www.ikpas.nl/webshop.

 • Ik wil mijn account verwijderen

  Dat kan, dat doet u in uw profiel in uw dashboard.

 • Wat is het verschil tussen een challenge en een team?

  Als je je aanmeldt, moet je je aanmelden bij een challenge. Dat is de periode waarin je je alcoholgebruik op pauze zet. Zo hebben we de Dry January-challenge (30 dagen), de Vastentijd-challenge (40 dagen), maar ook later in het jaar kun je aansluiten bij een challenge.

  Je doet sowieso altijd alleen mee met een challenge, maar daarnaast kun je ook meedoen met een team. Je kunt ook met verschillende teams meedoen aan 1 challenge. Je challenges en je teams bekijk je hier: https://ikpas.nl/challenges/

 • Hebben jullie geen app?

  Onze app was verouderd & incompleet en wordt niet meer geüpdatet. Daarom hebben we ‘m uit de app-store gehaald & gedeactiveerd in de Play-store. Maar… onze vernieuwde IkPas website is zo gebouwd dat ‘ie op je telefoon uitstekend te bekijken is. In de webinterface zijn álle functies beschikbaar. Ga dus op je telefoon in je browser naar www.ikpas.nl en ga aan de slag!

  Wil je een handig icoontje op het beginscherm van je telefoon zodat je niet steeds de URL in je browser hoeft te typen? Kijk op www.ikpas.nl/web-app.

Wijzig instellingen voor chat