Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over jouw deelname aan IkPas of over IkPas in het algemeen? Kijk dan eerst hieronder of jouw vraag al eerder gesteld en beantwoord is. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@ikpas.nl.

Vragen over ikPas

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten of ik wil een nieuw wachtwoord

  Vul je e-mailadres in op https://ikpas.nl/wachtwoord-vergeten/ en je ontvangt een nieuwe link om een wachtwoord aan te maken en je profiel te activeren. Vergeet niet in uw reclamefolder/spambox te kijken als u de mail niet in uw inbox vindt!

  Ontvangt u de mail niet? Neem dan even contact met ons op.

 • Ik heb een polsbandje besteld maar nog niet ontvangen

  Neem even contact met ons op en we gaan het voor je oplossen!

 • Ik heb jullie hulp nodig

  Wat goed dat je om hulp durft te vragen!

  Er zijn een aantal manieren waarop we je kunnen helpen:

  -Je kunt het contactformulier invullen en dan komen we zo snel mogelijk op je vraag terug.

  -Bel of chat eens met onze partner, de Alcoholinfolijn. Dat kan ook anoniem!

 • Wat kost deelname aan IkPas?

  Deelname aan IkPas is gratis!

 • Kan ik ook meedoen als ik heel weinig of niet drink?

  Ja hoor! Ook als je heel weinig of niets drinkt, haal je er wel wat voor jezelf uit. Bijvoorbeeld leren ‘nee’ zeggen als het over groepsdruk gaat, kijken waarom je drinkt als je wél drinkt.. etc etc. IkPas is voor iedereen!

 • Het lukt me niet om me in te schrijven

  Neem even contact met ons op via info@ikpas.nl.

   

   

 • Wat als ik wel heb gedronken?

  Jammer, maar het is zoals het is. Het is geen reden om te stoppen met IkPas ‘omdat je het nu toch al niet gehaald hebt’. Je hebt het geconstateerd en je leert ervan. Kop op, gewoon weer verder gaan 🙂 Lees over dit onderwerp ook eens dit artikel.

 • Hoe staan jullie tegenover alcoholvrij bier?

  Van alcoholvrije wijn en bier vinden we het volgende; we zullen het nooit actief promoten als alternatief, omdat je er toch de associatie met alcohol door blijft houden. Bij een colaatje of een appelsap denk je niet aan alcohol, bij alcoholvrije wijn of een alcoholvrij biertje wel.

  Aan de andere kant: met mate en als het je helpt om je uitdaging te volbrengen, dat verbieden we natuurlijk niet!

   

 • Wanneer vindt IkPas weer plaats?

  IkPas vind twee keer per jaar plaats, de eerstvolgende editie is in 2020. Er is een 30 dagen variant en een 40 dagen variant. Het staat iedereen vrij om te kiezen voor een periode en de lengte van de uitdaging.

  De 30 dagen actie beslaat bijna een maand en begint op 1 januari 2020. De actie loopt dan tot en met 30 januari. Je kunt je voor deze actie nu al inschrijven!

  De 40 dagen actie loopt van aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 26 februari 2020 tot en met zondag 5 april 2020.

Wijzig instellingen voor chat