3 x alternatieve drankentrends

Een alcoholpauze is tegenwoordig helemaal niet meer zo zeldzaam. Met jou zijn er een heleboel andere mensen, die een tijdelijke stop zetten op hun alcoholgebruik. En dan begint de grote zoektocht naar alternatieve en alcoholvrije drankjes. Hier lees je 3 trends op het gebied van alternatieven.

Craft soda

Vergeet frisdrank. Het is soda wat de klok slaat. Smáákrijke soda’s. Soda’s zijn on trend, en dan vooral de variant zonder suikers. Denk aan kleinschalig gemaakte soda’s, biologische soda’s en soda’s in de meest fruitige of juist kruidige smaken. Je drinkt ze zo of je je mixt ze met een ander drankje. Et volià, een nieuw mocktailrecept is geboren.

Limonades en siropen

Is er iets lekkerders dan koude limonade drinken op een bloedhete dag of nadat je alles hebt gegeven tijdens het sporten? Trend nummer 2 is er altijd al geweest, maar ontwikkelt zich steeds verder en wordt intussen voor ‘vol’ aangezien. Zo zijn er nu handgemaakte siropen en ready-to-drink limonades zonder toegevoegde kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Trendy én gezond dus!

Kombucha

Dit alternatief doet al langer mee dan vandaag, maar wordt door steeds meer mensen omarmd. En dat is niet gek want deze in de basis gefermenteerde thee is laag in suiker, zeer smaakvol en een heuse dorstlesser. Kombucha is een bron van antioxidanten, gezonde bacteriën, enzymen en vitaminen die de werking van je lichaam kunnen ondersteunen. Wel gaat deze trend ook gepaard met een waarschuwing:

Vanwege de wat hogere zuurtegraad is het raadzaam om maximaal één glas van 150 ml kombucha te drinken. Mensen met een gevoelige maag kunnen beter voorzichtig zijn met dit alternatief. Daarnaast bevat kombucha een heel klein percentage alcohol (<0,5%) dat door de vergisting van de suiker is vrijgekomen. Wil je dus echt niets, maar dan ook helemaal niets aan alcohol binnenkrijgen, laat de kombucha dan staan.

 

 

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat