Alternatieven van IkPas-deelnemers

Liesbeth

Heineken alcoholvrij (heeft de minste suiker van de bieren, die ik heb geproefd) mixen met koude sterke gemberthee (vers, zonder toevoegingen). Half om half. Heerlijk fris en pittig.

Gerda

Terug van een wandeling in de regen of kou is het heerlijk om een oppepdrankje te maken en dan op de bank te genieten. Een glas rode wijn drink ik nu even niet natuurlijk. Maar ik geniet ook van dit alternatief, heel eenvoudig en heel simpel: (oplos)cappuccino met een gelijk deel warme chocolademelk. Heerlijk. Het kan ook met mokka. Echt een lekkere oppepper, waar je weer heerlijk warm van wordt.

Nog een van mijn koffiefavorieten: Dirty Chai. Dat is Chai latte met een espresso erdoor. Echt ook erg lekker!

Yentl

Onlangs heb ik een mocktailavond gehad met vriendinnen. Wij hebben de volgende mocktails gemaakt: Veel ijsblokjes met onder in een laagje siroop (grenadine) waar je gemberbier met 0% suiker van Royal Club bij doet (krijg je een mooie overloop van kleur) en naar eigen smaak vers citroensap erbij en een partje/schijfje citroen.

Virgin Amaretto Sour

-Ammaretti 66ml

-Eiwit

-Snufje zout

-Sap van een halve citroen

-Eerst shaken zonder ijs zodat het eiwit goed kan schuimen daarna met ijs shaken, zodat het

goed koud is 🙂

Virgin Martini Pornstar

– 45ml passievrucht sap

– 30 ml vanillesiroop

– Eiwit

– Sap van een halve limoen (of 5ml als je ook echte passievrucht erdoorheen doet)

– Echte passievrucht als tegenhanger van al het zoete 🙂 Eerst weer shaken zonder ijs, daarna

met ijs. Et voilà. Proost!

Rowie

Ik probeerde Nona June, het eerste Belgische non-alcoholische distillaat dat als voorwaardig alternatief wordt gezien voor de klassieke gin. Ik houd van gin-tonic, waardoor ik deze in mijn Dry January wilde proberen, en hij is fantastisch! Daarom wil ik deze graag delen, zodat mijn mede Dry January-genoten hier ook van kunnen genieten. Ik volgde dit Nona drinks recept.

Renate

Bax Botanic Sea Buckthorn is heel lekker met Spa Rood.

Alice

Ik heb een recept voor een heerlijk fris drankje waar je blij van wordt. In een mooi glas schenk je voor 1/3 een flesje rode Crodino en soda met daarin fruit. Fruit uit de vriezer kan ook, dan is je drankje ook meteen koud.

Dir

Ik heb per toeval een lekker drankje ontdekt. Het heet Orange Spritz 0% van Teisseire (verkrijgbaar bij Albert Heijn). Ik mix het met Tonic en drink het ijskoud. Ook nog 0% sugar. Echt een feestelijk drankje!

Frans

Hier is mijn alternatieve recept:

  1. Een beker lekker warme Knorr Drinkbouillon, smaken kip, tomaat en tuinkruiden. Heel gemakkelijk te bereiden; dus ook voor alleenstaanden, ook voor ouderen. Heet water met de waterkoker, plus een ‘staafzakje uit een pakje van 5. (Andere merken drinkbouillon bevatten vaak te veel zout).
  1. Een lekker warme beker Anijsmelk. Eveneens heel gemakkelijk te bereiden. Een beker (biologische, halfvolle) melk verwarmen in de magnetron (800 w, 1 min. 30 sec.) en een staafzakje anijs toevoegen en roeren.

Beide alternatieven hebben een sterke smaak – en kunnen daardoor goed de smaak van alcohol vervangen.

Gwen

Nu heb ik voor feestelijke momenten goede alternatieven gevonden bij Royal Club. De blikjes met de bijzondere smaken Ginger Ale Lemongrass en Tonic with a hint of grapefruit bevallen mij uitstekend. Royal Club geeft ook fijne recepten voor mocktails, die niet zoet hoeven zijn. Heerlijk!

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat