mijn nuchtere baby

Mijn nuchtere baby helpt jou, je partner en je omgeving op een positieve manier om alcohol tijdens je zwangerschap te laten staan. Na aanmelding sturen we jou en je supporters twee keer per maand een digitale nieuwsbrief met informatie over alcohol en zwangerschap, lekkere recepten van een foodblogger, tips van andere zwangere vrouwen, een blog van een verloskundige en meer. Schrijf je snel in!

Je bent zwanger, gefeliciteerd!

Tijdens je zwangerschap komt er veel bij kijken om gezond te leven. En om zo je kindje een gezonde start te geven. Het drinken van alcohol tijdens je zwangerschap is slecht voor je baby. Het kan een groeiachterstand krijgen. Die haalt hij of zij in zijn of haar latere leven nooit meer in!

Ook kan alcohol de organen beschadigen en de hersenen. Daardoor kan je kindje gehandicapt raken. Door 9 maanden alle alcohol te laten staan, is de kans groter dat je baby zich goed ontwikkelt in je buik.

Uit onderzoek blijkt dat het laten staan van alcohol vaak moeilijk is. Dat komt doordat de mensen om je heen vaak wel (blijven) drinken. Je verloskundige helpt je graag bij het gezond leven tijdens je zwangerschap. Daarom hebben de KNOV (de vereniging van verloskundigen) en IkPas speciaal Mijn nuchtere baby opgezet.

Van deze voordelen profiteer jij als je meedoet:

  • Ook je partner, familie en vrienden kunnen meedoen. Gezellig samen! En fijn voor jou dat je er niet alleen voor staat.
  • Zo heb je steun aan elkaar tijdens de moeilijke momenten.
  • Je leest de ervaringen van een verloskundige in haar blog
  • Andere zwangeren delen hun ervaringen. Wat maken ze mee en wat vinden ze bijvoorbeeld moeilijk? Misschien herkenbaar voor jezelf.
  • Informatie over de voordelen als je geen alcohol drinkt. Voordelen voor jezelf én juist ook voor je baby. Want wat kan er eigenlijk gebeuren met je baby als je toch alcohol drinkt?
  • Krijg gratis recepten voor drankjes en gerechten zonder alcohol.
  • En nog veel meer …

Mijn nuchtere baby is een project in samenwerking met:

Doe nu mee als zwangere of als haar supporter

Materialen voor (toekomstige) ouders

Gratis online cursus Alcoholvrij Zwanger
Deze cursus bevat informatie en tips voor alle zwangere vrouwen die meer willen weten over alcohol tijdens de zwangerschap.

Alcoholinfo.nl
Deze website bevat toegankelijke informatie over alcohol voor het algemeen publiek met speciale informatie rondom de zwangerschap.

De Verloskundige over stoppen met alcohol bij een kinderwens
De website geeft informatie over stoppen met alcohol als je zwanger wilt worden.

Website de Verloskundige over een alcohol- en rookvrije zwangerschap
Op deze pagina staat informatie over stoppen met alcohol als je zwanger bent.

Artikelen

Zwangerschap

Verloskundige aan het woord

Iedere maand vertelt verloskundige Dieuwke Ottens over wat ze meemaakt in haar praktijk als verloskundige. Vandaag lees je over cliënt Barbara die is gestopt met het drinken van alcohol. Dieuwke…
Lees meer
Zwangerschap

De kracht van de middagdut

De powernap (het middagdutje) is hartstikke gezond. Voor zwangeren, voor bejaarden, voor wielrenners, voor kleuters, voor iedereen die zich eraan toe wil geven. Want: korte powernaps verlagen het stressniveau en…
Lees meer
Zwangerschap

Verloskundige aan het woord

Iedere maand vertelt verloskundige Dieuwke Ottens over wat ze meemaakt in haar praktijk als verloskundige. Deze keer staat het FAS-syndroom centraal. Vorige week kwam Inge op het spreekuur. Inge ken…
Lees meer
Zwangerschap

Alcohol & borstvoeding

Alcohol & borstvoeding De eerste kiest bewust voor borstvoeding, de tweede geeft de voorkeur aan flesvoeding en de derde laat het afhangen van het moment. Wat het ook gaat worden, je…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat