Recepten enzo op voedingscentrum.nl

Op de website van het Voedingscentrum vind je een heleboel tips en inspiratie over zwanger zijn en gezond eten. Tip van ons: bekijk ook de filmpjes waarin vragen over zwanger & eten worden beantwoord. 

Hoe eet je gezond als je zwanger bent? Wat moet je weten als het om jodium, calcium en ijzer gaat? Waar doe je goed aan wat betreft het eten van vis? En welke supplementen zijn aan te raden om te eten tijdens je zwangerschap?

Allemaal goede vragen waar je door een bezoekje te brengen aan de website van het Voedingscentrum antwoord op krijgt. Deze antwoorden krijg je voorgeschoteld in de vorm van blogs. Maar als jij liever kijkt dan leest, dan kun je ervoor kiezen om de filmpjes te bekijken. Handig toch?

Als je behoefte hebt aan kookinspiratie, check dan vooral even de dagmenu’s voor zwangeren. Van ontbijt tot tussendoortje tot lunch en avondeten: alle menu’s zijn meer dan compleet. Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met een vegetarische levensstijl.

Ook handig is de ‘veelgestelde vragenlijst‘. Hier krijg je antwoord op de meest uiteenlopende vragen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: ‘Ik ben zwanger en ik voel me zo moe. Wat kan ik eten?‘ Tip: Eet voldoende groente en fruit en kies voor volkorenproducten. Of deze vraag: ‘Wat kan ik eten bij brandend maagzuur tijdens de zwangerschap?‘ Tip: Eet en kauw goed en rust voor en na de maaltijd even uit, voordat je opstaat.

Dus heb je vragen over een gezond eetpatroon voor en tijdens je zwangerschap? Check voedingscentrum.nl dan even.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat