Alcohol & borstvoeding

Alcohol & borstvoeding

De eerste kiest bewust voor borstvoeding, de tweede geeft de voorkeur aan flesvoeding en de derde laat het afhangen van het moment. Wat het ook gaat worden, je doet waar je je goed bij voelt én wat lukt. Voor diegenen die zich hebben voorgenomen om hun baby borstvoeding te geven, hebben we een advies: trek de ‘alcoholpauze’ van de afgelopen maanden nog even door. Beter is het om geen alcohol te drinken als je borstvoeding geeft.

Waarom het drinken van alcohol geen goed idee is? Omdat als je drinkt de alcohol ook in de borstvoeding terechtkomt. Stel je voedt je baby over een uurtje. En je besluit nu nog een glas wijn te drinken. Dan drinkt je baby even later dus ook alcohol. Dit is schadelijk voor de baby, omdat de hersenen in ontwikkeling zijn.

Een ander nadeel van het drinken van alcohol tijdens je borstvoedingsperiode, is dat de borstvoeding minder goed op gang komt als je alcohol drinkt. Je baby krijgt dan dus minder voeding binnen. Ook raakt het slaapritme van de baby door alcohol verstoord. Het is daarom belangrijk dat een baby geen alcohol binnenkrijgt via de borstvoeding.

Wacht drie uur per glas
Het advies is om geen alcohol te drinken tijdens de borstvoedingsperiode. Wil je toch graag alcohol drinken? Voor ieder glas dat je drinkt, moet je drie uur wachten met borstvoeding geven. Dus: twee glazen drinken betekent zes uur wachten. En drie glazen is negen uur wachten. Als je je aan deze tijden houdt, heeft je lichaam de alcohol weer afgebroken. Je kindje krijgt dan geen alcohol binnen. Kolf je de melk in deze periode af? Dan kun je die niet meer gebruiken. Bron: alcoholinfo.nl.

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat