The best of: lichamelijke voordelen

De lijst met lichamelijke voordelen is eindeloos, en we schreven er dan ook al vele artikelen over. Omdat niet elk eerder verschenen artikel in de nieuwsbrief komt te staan, presenteren we je hier een selectie van artikelen die over de lichamelijke voordelen van niet drinken gaan. Dompel je onder in de lichamelijke winst, die pauzeren je oplevert.

Je organen vieren feest

Wist je dat pauzeren een feest is voor al je organen? Nu er geen giftige stoffen afgebroken hoeven te worden, kan je lichaam zich concentreren op datgene waar het voor gemaakt is. Jouw lichaam gezond en schoonhouden. Namens jouw organen: dankjewel!

Lees meer

Pauzeren ook waardevol voor de alvleesklier

De hersenen, de lever, het hart: allemaal organen die blij zijn met jouw alcoholpauze. Om er nog maar eentje aan dit rijtje toe te voegen; ook je alvleesklier wordt er gelukkiger van. Toch fijn dat één pauze al die organen goed doet. Terug naar de alvleesklier. Hoe zit dat precies met alcohol en de pancreas?

Lees meer

Alcohol drinken en het effect daarvan op je hersenen

Je staat er doorgaans niet dagelijks bij stil, maar potverdorie die hersenen van ons krijgen het iedere dag toch maar weer mooi voor elkaar. Dankzij deze massa grijze en witte stof worden zenuwsignalen verwerkt, waardoor je lichaam kan worden bestuurd. Ook zijn je hersenen belangrijk voor het geheugen, het bewustzijn en de emoties. Helaas krijgen onze hersenen een flinke dreun bij het (overmatig) drinken van alcohol. Hoe dat zit, lees je hier

Lees meer

Heb hart voor je hart

Niet drinken -of zeer matig- is goed voor je hart. Als je niet drinkt of kleine hoeveelheden alcohol gebruikt, daalt het risico op een hartziekte. Maar als je te veel alcohol drinkt, wordt dit risico juist groter. Omdat dit eventuele nadelige effect niet direct bij je opkomt wanneer je aan de gevaren van het –te veel- drinken van alcohol denkt, lees je in dit artikel waarom de pauzeperiode ook een positieve weerslag kent op je hart.

Lees meer

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat