The best of: mentale voordelen

Als je een alcoholpauze start, zul je merken dat je er niet alleen lichamelijk op vooruit gaat. Ook mentaal pluk je er vruchten van. Eerder schreven we al meerdere artikelen over de winst op mentaal vlak. Lees onderstaande artikelen en je huppelt van blijdschap het weekend in.

Pauzeren heeft positief effect op mentale gezondheid

Gezondere organen, betere sportprestaties, dikkere portemonnee, lichter in gewicht; de lijst van pauzevoordelen is lang. En weet je wat ook een mooi voordeel is? Je zit niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk lekkerder in je vel. Want pauzeren is heel goed voor je mentale gezondheid. Yes!

Lees meer

Tijdens een pauze ben je lekker jezelf

Na een dronken avond ontvang je appjes met daarin samenvattingen van de vorige avond in oneliners. ‘Zo hee, jij hebt vast hoofdpijn.’ ‘Best wel spierpijn van dat wilde gedans of niet…?!:)’ ‘Ben je alleen naar huis gegaan of…’ Wanneer je te veel drinkt, kun je veranderen in een persoon die je eigenlijk helemaal niet bent of wilt zijn. De wetenschap ontleedde onlangs vier typen dronken ‘persoonlijkheden’.

Lees meer

Een alcoholpauze is goed voor je humeur

Nu jij de fles dicht laat en de glazen leeg zou het kunnen, dat je een stuk vrolijker door het leven gaat. Alcohol kan je namelijk behoorlijk somber doen laten voelen. Dit heeft alles te maken met de mentale kater en je hormoonhuishouding.

Lees meer

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat