De World Alcohol Free-Awards komen eraan

Alcoholvrije dranken worden (letterlijk) steeds beter op de kaart gezet. In februari 2023 wordt er een heuse eerste editie van de World Alcohol Free-Awards georganiseerd. Een internationale competitie, die zich specifiek richt op alcoholvrije dranken. De jury bestaat uit experts op het gebied van dranken zonder alcohol. Spannend!

Deze eerste editie vindt plaats in Londen. Dat er een internationale competitie speciaal voor alcoholvrije dranken wordt georganiseerd, is niet gek. Acoholvrije dranken worden steeds populairder. The World Alcohol-Free Awards heeft de ambitie om het wereldwijde benchmark te worden voor de beste alcoholvrije dranken. Alcoholvrij houdt in dat de dranken maximaal 0,5% alcohol en lager bedragen.

Verschillende alcoholvrije categorieën

De competitie richt zich op de diversiteit binnen de alcoholvrije markt: van alcoholvrije sterke dranken tot mousserende theeën, van rode wijnen, bieren zonder alcohol tot alcoholvrije cocktails.

Ook Nederland is van de alcoholvrije partij

De juryleden komen van over de hele wereld, van inkopers van supermarkten en retailers tot journalisten en influencers. Onze eigen Mariëlle Timmermans vertegenwoordigt Nederland als jurylid. Zij is de oprichtster van Amavine, een online alcoholvrije boetiek voor consumenten en de horeca.

De inschrijving voor producenten van alcoholvrije dranken is nog altijd open. Na de verkiezing komen we bij je terug met de uitslag. Dan weet jij welke alcoholvrije drankjes meer dan uitstekend in de smaak vielen bij de jury.

Ben jij benieuwd naar het verschil tussen alcoholvrij, alcoholarm en 0.0? Lees dan dit artikel.

Gerelateerd

Achtergrond

Tot hier en niet verder

Nederlanders staan open voor maatregelen die gezond eten en drinken stimuleren, maar het moet niet te dwingend worden. We willen wel moeite doen voor het verbeteren van onze gezondheid, maar…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat