Ben jij ook nuchter nieuwsgierig?

Een dominante drinkcultuur, dat is waar we ons in bevinden. Nuchtere nieuwsgierigheid, oftewel sober curiosity, betekent dat je nieuwsgierig bent naar wat niet-drinken met je doet. En dat hoeft niet een keuze voor het leven te zijn. Het begint bij bewustzijn creëren rondom alcohol. En dat is precies ook het doel van IkPas.  

Een maand pauzeren (of langer) maakt je los van de gewoonte om alcohol te drinken. Het doet je stilstaan bij je alcoholgebruik, de hoeveelheid ervan en het waarom erachter. Na een maand ben je beter in staat om te bepalen welke rol alcohol in je leven mag spelen, wanneer, met wie en hoeveel je gaat drinken.

Je bent niet alleen

En jij bent niet de enige die het belangrijk vindt om bewust om te gaan met zijn of haar alcoholgebruik. Wereldwijd is er een beweging gaande waarin steeds meer mensen als ‘sober curious’ door het leven gaan. Bewust geen alcohol drinken, omdat het gewoonweg niet gezond is.

Sober socializen

Het lastige voor mensen die (tijdelijk) willen stoppen met alcohol is dat de sociale druk om te drinken enorm is. Daarom worden er in de Verenigde Staten uitgaansavonden georganiseerd voor ‘de sober curious’, de mensen die nieuwsgierig zijn naar hoe het is om gewoon met anderen te praten en dansen, zonder drank. De Canadese omroep Global News doet verslag. Bekijk hier het filmpje. Bron; bnnvara.nl.

Wil je meer lezen over sober curiosity? Lees dan dit artikel.

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat