Blogger aan het woord

Het is zaterdagochtend, na weer een geslaagde alcoholvrije week! Wat ik vooral bij mezelf opmerk is dat ik steeds meer begin te voelen. Alsof de gordijnen opengaan. Dit voelt heel rijk, als ik het zo mag omschrijven. Natuurlijk is er ook een andere kant. Gevoelens van onrust, angst, boosheid en verdriet lijken ook sterker te zijn. Maar dit accepteer ik, en probeer ik te omarmen. Het grote voordeel nu ik een tijd al onverdoofd door het leven ga, is dat ik weerbaarder wordt. Dit merk ik vooral in mijn relatie. Waar ik eerder meer van mijn stuk werd gebracht door conflicten, merk ik dat ik de gevoelens die bij een conflict komen kijken veel draagbaarder zijn. Ik merk ze op, soms spreek ik ze uit, maar soms parkeer ik ze even. Het grote verschil is, dat het negatieve gevoel sneller binnenkomt, maar ook snel weer wegebt.

Zoals iedereen wel al heeft gemerkt, de dagen worden weer langer. En met kriebels in mijn buik begin ik alweer te verlangen naar het voorjaar. Ik heb er zin in, en ben minder angstig voor het idee dat ik langere tijd geen alcohol zal drinken. Soms denk ik er wel eens aan, en besef ik mij hoe lekker het zal zijn. Maar dan spoel ik vooruit, en realiseer ik mij dat ik hier (nu nog) geen controle over zal hebben. En ik wil niet weer terug naar hoe ik mij voelde voor mijn alcoholvrije periode. Ik merk dat ik mij heel sterk voel, en heb er vertrouwen in dat ik voorlopig de verleidingen weet te weerstaan.

Wat ik misschien wel zie als het grootste cadeau, is dat ik iedere avond weer dankbaar mijn bed in stap. Mijn man is een snurker, en ik (was) een slechte slaper. Geen goede combinatie. Alles hebben we al geprobeerd. Oordoppen, noise canceling en nu heb ik zelfs een eigen bed staan waar ik in kan stappen. Toen ik net gestopt was met drinken, merkte ik vooral dat ik slechter ging slapen. Het maakt mij wel eens kwaad. Het snurken van mijn man hielp daar ook niet echt bij. Wanneer het was weet ik niet, maar er kwam een kantelpunt. En vanaf dat moment slaap ik fantastisch! Ik heb veel minder last van het snurken. Nog wel gebruik ik mijn oordoppen, en word soms heus wel even wakker, maar ik ben in staat om gewoon weer verder te slapen. Ik droom heel intens, en denk ook dat ik veel aan het verwerken ben in mijn slaap. De ochtenden voelen geweldig. Fris en zin in de dag. Daarom voelt elke avond in bed stappen steeds weer als een cadeautje. Ik ben benieuwd of dat zo mag blijven.

Tot volgende week!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat