Blogger aan het woord

Dag 75

Dat klinkt wel mooi, dag 75. Dus ik ben al 75 dagen alcoholvrij. Dat voelt toch wel als een mijlpaal!

De afgelopen week merkte ik wel dat ik meer trek had in alcohol dan voorheen in deze alcoholvrije periode. Zou dat door het lekkere weer komen? Het is toch al een paar keer terrasjesweer geweest. En dan is er toch steeds weer dat stemmetje in mijn hoofd dat zegt, dat ik wel een lekker biertje mag drinken. En ik weet, dat mag ik ook. Niemand die zegt dat het verboden is om te drinken. Maar ik wil mij houden aan de afspraak, die ik heb gemaakt met mijzelf.

Dit weekend was er ook een met uitdagingen. Vrienden van ons waren op bezoek, en met hen was het absoluut gebruikelijk dat de alcohol rijkelijk zou gaan vloeien. Ik moet ook eerlijk zeggen, dat ik daar in het verleden absoluut van heb genoten. Met hen deel ik de liefde voor speciaalbier. Dus dit was voor het eerst dat wij elkaar zagen, terwijl ik en mijn man de avond nuchter door zouden brengen. Dit hebben wij vooraf wel gemeld, omdat wij hen er toch wel even van op de hoogte wilden stellen. Toch hadden ze een leuk cadeautje bij zich…. een speciaalbierpakket. Natuurlijk! Ik moest nu wel heel sterk in mijn schoenen staan. En ik moet ook eerlijk zeggen dat de gedachte dat ik één van deze biertjes wel wilde proeven, regelmatig door mijn hoofd is gegaan. Maar het is me gelukt. De biertjes staan er nog steeds, ongeopend. En omdat ik me aan mijn afspraak heb gehouden, werd ik daar voor beloond. Ik had afgelopen zondag een heerlijke katervrije ochtend.

Nu ik al langere tijd niet drink, ben ik mij ook steeds meer bewust van de gevolgen van het drinken van alcohol voor mij. Mijn lijf voelt nu zo veel meer gezonder. En daarom lukt het me om dat drankje te laten staan. Mijn lichaam krijgt nu echt de tijd om te herstellen, en gezond te worden. Het is het ook waard! Door mijn alcoholstop ben ik mij meer gaan verdiepen in de schadelijke gevolgen van alcohol voor de mens, en welke risico’s eraan verbonden zijn. Dit heb ik mij voorheen nooit gerealiseerd, en misschien wilde ik dat ook helemaal niet. Wat dat betreft zijn mijn ogen nu wel geopend, en weet ik welk groot cadeau ik mijn lichaam geef, om voor langere tijd te stoppen met alcohol drinken. Namelijk dat ik er op deze manier voor zorg dat ik veel minder kans heb om ernstig ziek te worden in de toekomst. Ook ben ik mij bewust van het feit wat ik daarmee voor mijn dochter doe. Helaas is mijn vader op jonge leeftijd overleden. Hij heeft een hartstilstand gehad, na langere tijd te kampen met hart- en vaatziekte. Dit kan natuurlijk vele oorzaken hebben gehad. Hij rookte, deed niet veel aan beweging en hield van een biertje. Ik zeg niet dat ik niet ziek zal worden als ik niet meer, of minimaal zou drinken. Maar ik hoop hiermee toch wel, dat ik ervoor zorg zo lang mogelijk een gezonde mama voor mijn eigen dochter te zullen zijn. En daarbij, zonder alcohol ook een gelukkigere mama. Zodat zij in een gezonde, stabiele en blije gezinssituatie mag opgroeien!

Tot volgende week!

Gerelateerd

Blog Tamara

Blogger aan het woord

Het is zaterdagochtend, na weer een geslaagde alcoholvrije week! Wat ik vooral bij mezelf opmerk is dat ik steeds meer begin te voelen. Alsof de gordijnen opengaan. Dit voelt heel…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat