Blogger aan het woord

Dag 82

De laatste week van mijn 40 dagen geen druppel challenge is begonnen. Als ik terugkijk op mijn alcoholvrije periode, die op 2 januari begon, zie ik dat ik een enorme verandering heb doorgemaakt. Mentaal voel ik mij vele malen sterker, weerbaarder en vrolijker. Lichamelijk voel ik mij fitter, zie ik dat ik er anders uit zie en ik voel mij heel gezond. Ik hou zeeën van tijd over, omdat ik mijn tijd niet meer verdoe met drinken. De nachten zijn beter, want ik slaap heerlijk, en wordt daardoor uitgerust wakker. Ook kies ik er nu vaak voor om lekker op tijd naar bed te gaan. Genoeg redenen om ook niet meer te beginnen met drinken, toch?

Nou, dat is dus het gekke. Ondanks dat ik heb gemerkt dat het niet-drinken mijn leven zo veel beter heeft gemaakt, is er toch nog steeds, zo af en toe de gedachte aan dat ene drankje. Want wanneer zou ik dan wel weer mezelf toestaan om te gaan drinken? Ik heb echt geen idee. Hierin merk ik wel, dat ik steeds mijn grenzen verleg. Waar ik begon met Dry January, werd dat ook een droge februarimaand, om dat vervolgens door te trekken naar de 40 dagen geen druppel challenge. Dus, wie weet maak ik steeds weer de keuze om mijn alcoholpauze te verlengen, om er wellicht voor altijd mee te zullen stoppen. Wie zal het zeggen?

Vaak heb ik dromen die gerelateerd zijn aan alcohol. Dat zijn geen dromen van gemis, maar dromen waarin ik drink en hier niet blij mee ben. De laatste droom had ik een kater, en voelde ik mij naar over de avond ervoor. Deze dromen vertellen mij dat ik niet terug wil naar het drinken. De katers wil ik niet meer, en ik wil mijn nieuwe en energieke zelf niet kwijt raken. Wat ik hoop is dat ik mij dit steeds weer weet te realiseren, zodat ik als het er op aan komt de beste keuze voor mijzelf kan maken.

Ik heb de laatste tijd veel podcasts geluisterd over alcohol. Boeken gelezen over het stoppen met drinken (vooral ‘Sinds ik niet meer drink’ van Evi Hansen vond ik sterk en herkenbaar) en ben ik ook een stuk wijzer geworden over de effecten van alcohol op het brein. Ook komt er in naar voren dat je na een paar maanden stoppen er nog echt niet bent. Een jaar lang alcoholvrij door het leven gaan schijnt toch wel de ultieme ervaring te zijn. Dan heb je alles gehad. Vakantie, verjaardag, kerst en oud en nieuw. Een jaar klinkt voor mij als nog een hele lange tijd, en ik wil die commitment nog niet maken. Maar aan de andere kant, ik ben al zo ver gekomen. Ik ben alweer drie maanden vrij van alcohol, en dat gaat mij goed af. Dus een jaar, wie weet lukt mij dat en kom ik er achter dat alcoholvrij voor mij DE manier is om fris, vrolijk, helder en fit door het leven te gaan!

Gerelateerd

Blog Tamara

Blogger aan het woord

Het is zaterdagochtend, na weer een geslaagde alcoholvrije week! Wat ik vooral bij mezelf opmerk is dat ik steeds meer begin te voelen. Alsof de gordijnen opengaan. Dit voelt heel…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat