Blogger aan het woord

Deze week voelde wat minder goed. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat het een hormonale kwestie is. Vreemd, want hier had ik niet eerder last van. Misschien wel een beetje, maar nu overviel het mij echt. Misschien komt dat wel omdat ik mij over het algemeen zo goed voel, dat het mij verrast dat ik door factoren waar ik geen invloed op heb mij neerslachtig kan voelen. Gevoelens van onrust, boosheid (zonder echt aanwijsbare reden) en soms ook verdrietig zijn om niets. Het was nu voor het eerst dat ik zo nu en dan de gedachte had dat een borrel (de quick fix) mij zou kunnen helpen. Maar toch ben ik sterk genoeg geweest om dat niet te doen. Helaas moest mijn partner het ook ontgelden deze week. Gelukkig was er na uitleg van mij wel begrip. Ik merk hierdoor ook dat gewoon praten over mijn gevoel goed helpt. En simpelweg accepteren dat ik mij even niet goed voel. Het gaat namelijk vanzelf weer voorbij, ook zonder een drankje.

Gelukkig kan ik wel op veel positieve dingen terugkijken deze week. Ik heb mijzelf een andere, vintage platenspeler cadeau gedaan. Mijn oude hobby weer een beetje oppakken. Ik had voorheen veel plezier in het draaien van lp’s, maar mijn niet perfect werkende platenspeler maakte dat ik het een beetje was vergeten. En nu vond ik het tijd om mijzelf een leuke beloning te geven voor het niet drinken. En ik merk dat ik er weer veel plezier in heb gekregen, en dat ik er weer van kan genieten.

Ook gaat het sporten erg goed. Hardlopen wissel ik af met yoga, en dit werpt ook zijn vruchten af. Ik voel, en zie dat mijn lichaam meer in vorm is. Een groot verschil met hoe ik er uit zag, voor mijn alcoholstop. Vooral mijn buik is veel platter. Gek genoeg zie ik het nog niet terug op de weegschaal, maar ik ben mij ervan bewust dat gewicht niet alles zegt. Helemaal niet als door het sporten mijn spieren groeien. Het niet-drinken zorgt er ook voor dat ik meer uithoudingsvermogen heb. Daardoor geniet ik meer van het sporten zelf, en voelt het minder als een kwelling waar ik doorheen moet, om in vorm te kunnen blijven. Ik kan dus wel zeggen dat het nu meer vanzelf gaat. Ik krijg zin in sporten, in plaats van dat ik er zin in moet maken.

Gisteren ging ik uit eten. Voorheen was dit voornamelijk ‘uit drinken’. Natuurlijk heeft lekker eten altijd een belangrijke rol gespeeld wanneer ik naar een restaurant ging, maar een goed biertje of wijntje was minstens net zo belangrijk. Voorafgaand aan het uit eten gaan was ik ook vaak bezig met wie er niet zou drinken, en met wie ik dan wel mee zou kunnen rijden. Nu was ik lekker met mijn eigen auto. Ik heb genoten van de avond, zonder een alcoholisch drankje. Het eten smaakte mij net zo lekker en de gesprekken waren net zo gezellig als wanneer ik er wel bij zou hebben gedronken. En de grootste beloning kreeg ik vanmorgen. Ik heb heerlijk uitgeslapen, voelde mij uitgerust en had genoeg energie om een lekker rondje te gaan hardlopen.

Ik kan nu ook oprecht zeggen, ik ben er weer!  Na een ietwat nare week voel ik mij weer net zo sterk, gezond en energiek als daarvoor. En het mooiste is, dat ik al deze gevoelens ben aangegaan zonder ze te verdoven. Dat weet ik dus voor de volgende keer. Ik heb de quick fix niet nodig, want ik kan het gewoon zelf! Weer wat geleerd dus.

Tot volgende week!

Gerelateerd

Blog Tamara

Blogger aan het woord

Het is zaterdagochtend, na weer een geslaagde alcoholvrije week! Wat ik vooral bij mezelf opmerk is dat ik steeds meer begin te voelen. Alsof de gordijnen opengaan. Dit voelt heel…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat