Nieuwe hobby

Tweede week

Is het makkelijker voor mij, omdat ik al ruim drie maanden alcoholvrij ben? Of is het makkelijker als je nog elke dag verbetering ziet van je huid, je gewicht, je slaap?

Het is een raar idee je te bedenken dat het misschien fijner zou zijn geweest als je elke dag dronk van tevoren in plaats van maar één avond in de week. Wat zou je dan ineens veel merken van de voordelen van het niet-drinken.

Maar iedereen zal zo zijn eigen redenen hebben om mee te doen aan IkPas. Misschien zag je je alcoholgebruik als een enorm probleem en wil je het structureel veranderen. Misschien wil je gewoon ervaren wat een maand alcoholvrij met je lichaam en geest doet.

Voor mij geldt dat het niet een enorm probleem was, ik dronk maar één avond in de week en kon verder gewoon functioneren, maar ik vond het zelf wel een probleem. Dat je de zondag alvast reserveert om weer uit te rusten van je drankgebruik van zaterdagavond is gewoon enorm zonde. Door alcoholvrij te zijn, kreeg ik gewoon een zevende van mijn leven cadeau!

Ontwennen

Maar wat gaan we nu doen in plaats van wijn drinken?

Ik vind het het makkelijkste om mij dan totaal omgekeerd te gaan gedragen. Lenzen eruit, make up eraf, blikje cola en bakje chips erbij en films kijken op Netflix. Niet al te laat naar bed gaan en helemaal fris wakker worden.

Op deze manier kreeg ik anderhalf jaar geleden redelijk gemakkelijk voor elkaar om de vrijdag als ‘laten we wat gaan drinken’ dag uit mijn systeem te werken!

Ik heb mijzelf toen overigens wel bedacht dat het gemakkelijk kon lijken, omdat de vrijdag altijd werd opgevolgd door een ‘laten we wat gaan drinken’ zaterdag!

Nu ik helemaal niet meer drink vanaf 26 september, kan ik mij natuurlijk ook op zaterdag standaard zo gaan gedragen: lenzen eruit, make up eraf, blikje cola en bakje chips erbij enz. Maar een beetje afwisseling in het leven is wel welkom!

Gelukkig is het na verloop van tijd steeds normaler geworden om ook op zaterdagen niet meer te drinken.

Dan komt het moment dat je een stapje verder kan gaan in het doorbreken van je gewoontes.

Probeer bijvoorbeeld eens naar een etentje te gaan en niet te drinken. Wat mij hierbij hielp was mij te beseffen dat je veel meer geniet van het eten zelf, als het niet vertroebeld wordt door de alcohol die je erbij drinkt. Probeer ook eens je alcoholgewoonte bij een gezellig avondje samen zijn met familie en vrienden te doorbreken. Mijn ervaring is dat ik net zo onder de tafel lig van het lachen bij het spelen van ‘30seconds’ als ik er geen wijntje bij drink.

Structuur

Ten slotte denk ik dat ik heel veel behoefte heb aan een bepaalde structuur. Kijk maar naar mijn eerdere structuur van zondag tot en met vrijdag nuchter blijven en zaterdag wijn drinken.

Dan is het het beste een nieuwe structuur in te bouwen.

Dus maak ik van zondag tot en met donderdag de bewegings- en trainingsringen van de Apple Watch vol. Naast de calorieën die ik niet binnenkrijg van de wijntjes, train ik er nu dus ook een aantal vanaf!

Top, een nieuwe structuur in mijn leven die een stuk gezonder is!

Judith

Gerelateerd

Blog Judith

Hoe het begon

Ik drink niet meer, ook niet minder’, zo’n leuke grap van vroeger! Maar voor mij geldt dat ik al ruim drie maanden niet meer drink. Voordat ik stopte was ik…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat