Lekker lang pauzeren

Het is 27 januari. Het zal toch ook niet zo zijn dat juist de IkPas-januari-maand de langste maand is hè, 31 dagen! Nog vier dagen te gaan!

Andere jaren deed ik ook mee aan IkPas of Dry January. Dat voelde altijd als een soort, mijn adem inhouden. Omdat ik toen als regel had alleen op zaterdag te drinken, baalde ik als een stekker als 1 februari niet op een zaterdag viel. Dat was dan nog een aantal dagen extra wachten 😉

Nu is dat anders. Immers, ik drink niet meer vanaf 26 september 2020 en ik ben voorlopig ook nog niet van plan opnieuw te starten. Sterker nog, ik heb mij ook ingeschreven voor de andere IkPas- challenge, de 40 dagen geen druppel. Ik verwachtte in eerste instantie dat deze ook zou beginnen op 1 januari en we dus na deze maand al op driekwart zouden zitten, maar de challenge start pas op 17 februari. Voor mij persoonlijk weer een goede stok achter de deur tot 17 februari en de 40 dagen na deze datum alcoholvrij te blijven.

Af en toe al stel ik voor hoe de zomervakantie zal zijn. Ik denk dat het mij helpt als ik mij alvast een beetje probeer in te leven hoe het voelt om die alcoholvrij door te brengen. Sowieso is het nog maar de vraag hoe we die gaan invullen, aangezien er voorlopig nog weinig mogelijkheden zijn.

Maar even los daarvan, denk ik dat het mij de eerste jaren zou helpen om niet volgens de all-inclusive formule in Oostenrijk te verblijven. Niet dat we ons daar te pletter dronken, maar na de vele kilometers bergwandelingen vonden wij dat we de halve liters bier op het terras en de lekkere volle glazen wijn bij het eten wel verdiend hadden!

Door de vakantie totaal anders in te vullen en net als vroeger bijvoorbeeld te gaan kamperen, is het misschien op een bepaalde manier makkelijker in de hete Franse zon met een koele cola op het terras te zitten!

En zoals ik in mijn eerste of tweede blog al aangaf, hoe meer activiteiten, feestjes, gebeurtenissen je alcoholvrij invult, hoe meer alcoholassociaties je kunt doorbreken. Daardoor voelt het steeds een stapje zekerder dat dat feestje en die vakantie en die crematie voor jou gewoon alcoholvrij kan zijn als je dat wilt.

Misschien heb je een plan net als ik. Ik kijk hoe lang ik dit zo wil gaan doen en voor zo lang drink ik helemaal niet.

Misschien heb je een plan zoals mijn oude ik. In februari ga ik verder waar ik gebleven was, het was een ervaring die ik weer heb gehad en wie weet, doe ik volgend jaar weer mee.

In alle gevallen, we kunnen met z’n allen trots op onszelf zijn!!

Gerelateerd

Blog Judith

Nieuwe hobby

Tweede week Is het makkelijker voor mij, omdat ik al ruim drie maanden alcoholvrij ben? Of is het makkelijker als je nog elke dag verbetering ziet van je huid, je…
Lees meer
Blog Judith

Hoe het begon

Ik drink niet meer, ook niet minder’, zo’n leuke grap van vroeger! Maar voor mij geldt dat ik al ruim drie maanden niet meer drink. Voordat ik stopte was ik…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat