Aangenaam: lifestylecoach en levensgenieter Judith

Na de 30 dagen IkPas-challenge heb ik me nu ingeschreven voor de 40 dagen IkPas-challenge in februari. Na een lichte twijfel toch besloten ervoor te gaan. De 30 dagen gingen me redelijk makkelijk af, je weet wanneer het stopt, namelijk 30 januari wat er voor mij (übergeorganiseerd mens) voor zorgde dat ik het redelijk easy kon volhouden.

Tijdens deze 30 dagen bedacht ik me dat een volledig alcoholloos leven wellicht een optie zou zijn. Ik zeg wellicht, want ik ben verzot op champagne. Te pas en te onpas, er is voor mij altijd wel een reden om een fles bubbels open te trekken.

Als lifestylecoach weet ik natuurlijk als geen ander dat alcohol en een gezond en fit leven niet echt vriendjes van elkaar zijn. En op mijn leeftijd (binnenkort 58) tikt de alcohol de volgende ochtend zwaarder aan dan pakweg 20 jaar geleden. Zonder alcohol is het de volgende dag ook een stuk fijner in de sportschool (in mijn geval de CrossFit box) kan ik je melden.

Mijn doel bij deze IkPas-challenge is om te ontdekken of ik ervoor wil kiezen om de alcohol helemaal te laten staan. Moeilijke momenten gaan er zeker komen, er staat onder andere een weekendje weg gepland met onze oudste zoon en zijn partner. We zijn alle vier behoorlijk bourgondisch aangelegd namelijk, en dan bedoel ik bourgondisch inclusief bubbels, cocktails en wijn.

Wat het ook niet makkelijk maakt is dat we midden in een verbouwing zitten, onze woonboerderij krijgt een make-over. Na een stressvolle dag (denk keiharde muziek van de werklui, en honderd-en-een keuzes die je moet maken) is het normaal gesproken heerlijk om dan aan het einde van de dag een wijntje te drinken, dat kan tijdens de challenge dus niet…..

Gerelateerd

Blog Judith

Nieuwe hobby

Tweede week Is het makkelijker voor mij, omdat ik al ruim drie maanden alcoholvrij ben? Of is het makkelijker als je nog elke dag verbetering ziet van je huid, je…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat