Verhoog het wandelplezier met een wandelapp

Tijdens de lockdown(s) hebben we onze eigen omgeving (her)ontdekt. Wandelen is (weer) hartstikke in. Inmiddels ken je je eigen buurt als je broekzak. Ben je misschien zelfs al uitgeweken naar een leuk natuurgebied. Met een wandelapp kom je op plekken waar je anders niet snel komt.

Waarom een wandelapp?

Zelf een route uitstippelen kan. Ook dan kom je op mooie plekken waar genoeg te zien is. Het voordeel van een wandelapp is dat je de route niet helemaal zelf hoeft uit te pluizen. Ook wijst de app je onderweg op bezienswaardigheden: natuurverschijnselen, historische gebouwen of bijzondere architectuur. Als je het leuk vindt om samen met je (jonge) kinderen te wandelen, kun je gebruikmaken van een app met quizvragen en spelletjes voor onderweg.

De voordelen van een wandelapp

Wandelapps winnen aan populariteit en dat is niet voor niets.

  • Dankzij een wandelapp kom je op plekken waar je anders misschien niet zou komen en zie je dingen die je anders niet zou zien. Als je wilt, kun je aan sommige apps een eigen route toevoegen.
  • Geen gedoe meer met verfrommelde plattegronden, dikke gidsen of haperend gps-apparaat.
  • De meeste apps zijn gratis. Ook de routes kun je zo vaak als je wilt gebruiken en met iedereen delen.
Het is bewezen dat bewegen, dus ook wandelen, goed is voor de weerstand. Het bloed wordt beter door je lichaam getransporteerd, afvalstoffen worden afgevoerd en je bevordert zo ook de zuurstofopname. En alsof dat nog niet genoeg is: wandel je daarbij ook nog eens in het bos, dan scoor je extra punten. Uit een wetenschappelijke studie blijkt namelijk dat de activiteit van de witte bloedcellen toeneemt als je een wandeling maakt door een natuurgebied. En witte bloedcellen zijn weer belangrijk voor de werking van ons immuunsysteem. Dat is dus dubbele winst! Bron: avogel.nl.

Tips

  • Neem een draadloze oplader mee voor het geval je batterij leeg raakt tijdens de wandeling.
  • Voor het geval je zonder routeinformatie komt te staan, zorg ook voor een back-up plattegrond, gids of gps-apparaat.
  • Zet het geluid van je telefoon uit als je niet iedere melding van de app hoeft te horen.

Lees hier meer over de top 10 wandelapps. Iedere wandelapp is voorzien van een korte samenvatting.

Bron: dewandeldate.nl.

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat