Van Dry dating tot Dry Wedding

Tegenwoordig doen we veel dingen lekker ‘dry’. We houden regelmatig een droge maand, en ook op liefdesgebied is het vaker ‘dry’ dan niet. Inmiddels daten we ‘dry’ en zelfs trouwen doen we steeds vaker ‘dry’. Of dat niet een beetje té droog wordt allemaal? Niet als je al deze voordelen hebt gelezen.

Dry dating was een heuse trend in 2022. En dat is goed te begrijpen. Lees maar.

Heerlijk helder…hoofd

Alcohol mag dan de ergste zenuwen bedwingen, (te veel) alcohol kan je ook losser maken dan je eigenlijk wil. Misschien zeg je wel dingen die je (nog) helemaal niet wilt delen. Door geen alcohol te drinken, houd je een helder hoofd en weet je exact wat je zegt en doet.

Je ziet wat je ziet

Ook blijft je beoordelingsvermogen intact. Na een aantal drankjes kan je beeld van jouw date letterlijk en figuurlijk vertroebeld raken. Misschien vind je je date na zoveel wijntjes of biertjes wel een stuk leuker dan zonder de alcohol…De volgende dag weet je dan eigenlijk niet meer goed wat je van je nu echt van je date vond.

Lekker jezelf blijven

Een paar glazen alcohol kunnen je zelfvertrouwen een boost geven, maar alcohol kan je ook overmoedig maken. Verhalen worden aangedikt, het volume gaat omhoog en je stelt (persoonlijke) vragen die voor jouw date nog wat te vroeg komen. Kortom; je verliest het echte contact en jouw date leert niet de echte jij kennen.

Baas boven baas

Dat was 2022. In 2023 doen we er nog een schepje bovenop. We trekken het Dry Dating door naar een hoger niveau. Dé trend van 2023 is namelijk: de Dry Wedding. Toegegeven, deze trend beperkt zich vooral tot Amerika. Maar zoals dat wel vaker het geval is met trends in Amerika, is het een kwestie van tijd dat deze trend ook Nederland bereikt.

Volgens het tv-programma Good Morning America heeft #drywedding al meer dan 3 miljoen views op TikTok. Zo’n 4% van de Amerikaanse bruidsparen zou dit jaar voor een alcoholvrij feest kiezen. De motieven achter zo’n nuchter knalfeest? Religieuze overtuigingen, om de kosten te drukken of het risico verkleinen op dronken gasten. Iets dichterbij huis gaf de Belgische presentatrice en schrijfster Evi Hanssen -die 3 jaar geleden stopte met het drinken van alcohol- een deels alcoholvrije bruiloft. Omdat zij niet drinkt, maar hij wel, werd het een 50/50 bruiloft. Zo nipten de gasten onder andere aan alcoholvrije cava bij het proostmoment.

What’s next?

 

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat