Ultiem ontspannen maar dan anders

Ultiem ontspannen is iedere dag na het werk een biertje drinken. Of op zaterdag klokslag vier uur met een borrelplankje en een glas wijn genieten van het weekend. Had jij een vast moment voor een vast drankje dat je direct linkte aan ultiem ontspannen? Dan ben je niet de enige.

Alcohol wordt vaak gelinkt aan ontspannen. Wanneer je, zoals nu, ervoor kiest om een periode niet te drinken, merk je dat dit gevoel voornamelijk tussen de oren zit. Dat echte vrijheid is kiezen of je iets wel, of juist niet doet.

Terug naar dat ontspannen

Ontspannen is hartstikke nodig. Door te ontspannen ontstresst je lichaam, waardoor je de verplichtingen van het dagelijks leven beter aan kunt. Tijdens de pauzeperiode zul je merken dat je een andere vorm van ontspanning moet zien te vinden.

Ontspannen betekent ook dingen doen die jij leukt vindt. Voor de één is dat een middagje haken en voor een ander is dat sportvissen. Door datgene te doen waar je echt plezier aan beleeft, sta je gelukkiger in het leven en kun je meer van het leven genieten.

Heb je geen flauw idee wat je kunt gaat doen om de drukte van alledag van je af te laten glijden? Lees dan deze tien tips eens door.

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat