Tussen de lakens: met of zonder alcohol

Een drankje ontspant. En dat ontspannen gevoel heeft zijn uitwerking op verschillende gebieden. Zo ben je dus ook relaxter tussen de lakens. Maar is het handig, alcohol drinken voordat jullie naar de slaapkamer vertrekken?

Alcohol maakt je losser, minder voorzichtig met alle voor- en nadelen tot gevolg. Je durft meer te initiëren dan je normaal gesproken zou doen.

Ook bij Tournée Minérale bogen ze zich over de vraag: ‘Alcohol, wat doet dit met je seksleven?’. In dit filmpje komen enkele Vlamingen aan het woord en seksuoloog Wim Slabbinck legt uit wat alcohol voor invloed kan hebben op je beoordelingsvermogen en je seksuele beleving/prestaties.

Oftewel, alcohol en seks lijken op het eerste gezicht een ideale combinatie. Dankzij de verdovende werking van alcohol op je hersenen, voel je minder remmingen. Ook kun je de stress van een lange dag makkelijker achter je laten, waardoor er meer ruimte ontstaat voor seks. Een kleine hoeveelheid alcohol verhoogt bij vrouwen bovendien de testosteronspiegel. Dit hormoon zorgt ervoor dat je als vrouw meer zin krijgt in seks én dat een orgasme intenser kan zijn. Ook als man kun je na een drankje op, meer zin in seks krijgen. Al geldt hier dat alcohol bij mannen juist een verlagende werking op de testosteronspiegel heeft, waardoor klaarkomen lastiger wordt.

Toch is alcohol uiteindelijk een echte moodkiller: bij veel en langdurig alcoholgebruik vergaat bij zowel vrouwen als mannen de zin in seks. Ook kan de intensiteit van het orgasme van vrouwen flink afnemen en kampen mannen vaker met erectiestoornissen.

Tips voor een ontspannen tijd in bed

Lang verhaal kort: er zijn betere manieren om de vonken ervan af te laten spatten. Wij hebben een aantal tips voor je. Je leest ze in dit artikel: ‘In the mood komen zónder alcohol’.

Fijn weekend!

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat