In the mood komen zónder alcohol 

7 juli 2021 / Actueel / Achtergrond

Na een drukke week plof je eindelijk samen op de bank. Kaasje erbij, de fles wijn gaat open en al borrelend wordt het steeds gezelliger, tot de avond een beetje tipsy eindigt met wat ouderwets vuurwerk in de slaapkamer. Klinkt dit voor jou als een bekend scenario? Dan ben je niet de enige.

 De alcoholpauze als booster

Alcohol vormt vaker de opmaat naar seks. Even je hoofd leegmaken, zin krijgen; het lijkt gewoonweg makkelijker met alcohol op. Maar nu doe je mee aan IkPas. Betekent dit dat je een seksleven deze maand kunt vergeten? Natuurlijk niet! Onderstaande tips helpen je ook zonder alcohol in de mood te komen. Sterker nog, stoppen met alcohol is uiteindelijk de beste boost voor je seksleven!

Alcohol: zinmaker of niet?

Alcohol en seks lijken op het eerste gezicht een ideale combinatie. Dankzij de verdovende werking van alcohol op je hersenen, voel je minder remmingen. Ook kun je de stress van een lange dag makkelijker achter je laten, waardoor er meer ruimte ontstaat voor seks. Een kleine hoeveelheid alcohol verhoogt bij vrouwen bovendien de testosteronspiegel. Dit hormoon zorgt ervoor dat je als vrouw meer zin krijgt in seks én dat een orgasme intenser kan zijn. Ook als man kun je na een drankje op, meer zin in seks krijgen. Al geldt hier dat alcohol bij mannen juist een verlagende werking op de testosteronspiegel heeft, waardoor klaarkomen lastiger wordt.

Toch is alcohol uiteindelijk een echte moodkiller: bij veel en langdurig alcoholgebruik vergaat bij zowel vrouwen als mannen de zin in seks. Ook kan de intensiteit van het orgasme van vrouwen flink afnemen en kampen mannen vaker met erectiestoornissen.

Houd jij je seksleven nu en op de lange termijn liever levendig? Dan helpen deze tips je broodnuchter in de stemming te komen.

Zoek nieuwe manieren om te ontspannen

Alcohol wordt vaak gebruikt als een manier om te ontspannen. En laat dat nou net een belangrijke voorwaarde zijn voor de kans op een goede vrijpartij. Gelukkig zijn er ook andere manieren om jezelf in een ontspannen state of mind te brengen, zoals: de massage!

Een massage heeft verschillende fijne uitwerkingen. Zo maakt je lichaam tijdens een massage de hormonen endorfine en oxytocine aan. Deze hormonen verhogen je geluksgevoel en werken als stress-remmers. Naast dit mentale effect, is er natuurlijk de fysieke ontspanning. Bovendien stimuleert een massage de werking van je lymfevaten, waardoor afvalstoffen sneller uit je lichaam worden afgevoerd. Nog een voordeel: een massage maakt de spieren los. Dit is -met het oog op de voorgenomen inspanning- een handige bijkomstigheid.

Zoenen en strelen

In het verlengde van de massage ligt een uitgebreide zoen- en streelsessie. Wanneer heb je daar voor het laatst écht werk van gemaakt? Zeker weten dat er nog nieuwe erogene zones te ontdekken zijn! Voordeel van een nuchtere avond: je hoeft niet beneden te blijven zitten tot die fles wijn leeg is. Dus wat houdt je tegen om extra vroeg onder de wol te kruipen? Dat betekent meer tijd voor seks, mét behoud van de broodnodige uurtjes slaap. Win-win!

Probeer iets nieuws

Op zoek naar manieren om ontspannen in de stemming te komen? Onderzoek samen wat werkt voor jullie. Zet na dat lekkere diner voor twee een relaxed muziekje op, steek wat geurkaarsen aan en neem samen een bad of douche. Of probeer iets nieuws en lees de ander bijvoorbeeld een (ont)spannend verhaal voor. Wanneer je een tijdlang geen alcohol drinkt, zul je merken dat je je fitter gaat voelen en dus meer energie hebt om ook na een drukke dag nog creatief te zijn.

Lekkerder in je vel? Meer zin!

Zoals we al even aanstipten, zeggen veel deelnemers aan IkPas zich na een periode van niet-drinken fitter te voelen. Andere voordelen van het laten staan van alcohol zijn, dat je af kunt vallen, een stralendere huid krijgt en minder kans hebt op een slechte adem. Allemaal factoren die maken dat je lekkerder in je vel zit, beter kunt ontspannen en je makkelijker over kunt geven aan wat serious love making.

Dat wordt dus nuchter op weg naar een zwoele zomer ; )

 

 

 

 

 

 

Gerelateerd

1 augustus 2021 / Achtergrond

Proost! Op je prostaat.

Alcohol en de prostaat. Daar valt een heleboel over te vragen en te vertellen. Wat heeft alcohol met prostaatkanker te maken? Kun je dankzij alcohol erectieproblemen krijgen? En wat is…
Lees meer
1 augustus 2021 / Achtergrond

Alcohol en de overgang

Een vrouw kent haar lichaam goed. Je weet na zoveel jaren waar je goed en waar je minder goed op reageert. Maar tijdens de overgang kan een en ander ineens…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat