Tijd over? 20 dingen die je zou kunnen gaan doen!

Nu je de alcohol even laat voor wat ‘ie is, kom je er misschien achter dat je tijd overhoudt. Want stiekem kost ‘drinken’ best veel tijd. Gedurende de pauzeperiode wil je deze herwonnen tijd goed besteden kunnen wij ons voorstellen. Hoe? Nou, misschien vind je hier wel je nieuwe hobby of tijdverdrijf.

Van het plannen van uitjes met drankjes, tot het reizen van en naar happy hours, drankjes uitkiezen, nadenken over wat je aan drank in huis gaat halen, de uren van daadwerkelijk drinken (denk aan stapavonden en andere feestelijkheden), daarna thuiskomen, uitslapen en de tijd die je doorbrengt in bed (met kater). Alles bij elkaar ‘slokt’ drinken behoorlijk wat tijd op. Wij vonden twintig manieren van tijdverdrijf en leggen je graag uit waarom ze zoveel goeds voor je kunnen doen.

 1. Mindfulness

mindfulness gaat over het richten van je aandacht: uit je hoofd- in je lijf. Het gaat over voelen hoe het nu met je is en daar zorgzaam mee om te gaan (met jezelf dus). Door het oefenen met mindfulness leer je om anders (gezonder) om te gaan met stress en cravings. En dat is echt handig als je een alcoholpauze hebt. Er zijn allerhande apps (bijvoorbeeld VGZ mindfulness app, of Insight Timer) en cursussen te vinden.

 1. Zelfverdedigings- of vechtsport

Een uurtje oefenen met ‘crossen’, ‘jabben’ of ‘high-kicks’ geeft je zowel een mentale als een fysieke boost. Geef alles en je zult zien dat je er letterlijk en figuurlijk sterker van wordt.

 1. Tuinieren

Werk in de tuin. Studies tonen aan dat het graven in de aarde een ongelooflijk anti-angsteffect heeft.

 1. Lees

Zoveel meer tijd voor zoveel meer boeken. Letters vreten in plaats van drankjes drinken. Beter toch?

 1. Attractiepark

Zin in een kick of behoefte aan een rush? Bezoek een pretpark met een paar uitdagende achtbanen. Voel de adrenaline!

 1. De paden op, de lanen in

Wandelschoenen aan, neus in de wind en gaan! Goed voor mind, body & soul. Aan het eind van je wandeling trakteer je jezelf op een heerlijk warme kop thee of chocolademelk.

 1. Keukenprins(es)

Sluit je aan bij een kookclub. Samen maak je de lekkerste gerechten en thuis worden ze ook blij van jouw nieuwe hobby.

 1. Treinen zonder bestemming

Pak de eerste trein die arriveert op het station en stap uit bij het eindpunt. Dat wordt een dag vol verrassingen.

 1. Spinning

Hard fietsen, harde muziek, hard werken: na een spinningles kun je de hele wereld aan.

 1. Start je eigen onderneming

Altijd gedroomd van een eigen bedrijf? Nu is en heb je de tijd om eraan te werken. Schrijf een businessplan en zet de eerste stappen.

 1. Werken als vrijwilliger

Voel je je onrustig? Ben je je aan het vervelen? Past doing good goed bij jou? Geef je op als vrijwilliger. Tover een lach op het gezicht van een ander. Dat doet een mens goed.

 1. Neem een hond

Lekker wandelen, kroelen op de bank, naar (puppy)cursus: een hond vergt veel tijd, komt dat even goed uit:). Maar een hond lenen, is natuurlijk net zo goed een optie. Wel de lusten, niet lasten?

 1. Zwemmen

In het water glijden al je zorgen van je af. Goed voor lichaam en geest.

 1. Klimmen

Daag jezelf uit door iets te doen waar je je anders niet aan waagt. Misschien heb je nog nooit aan wandklimmen gedaan? Heb je zelfs last van een beetje hoogtevrees? Vraag een maatje mee en verleg je eigen grens.

 1. DIY

Erger je je al jaren aan die net-niet kleur in gang? Die loze ruimte onder de kast? Dat scheve tegelwerk in de badkamer? Handen uit de mouwen en aanpakken die ergernissen.

 1. Subtiele DIY

Ook DIY, maar dan subtieler, is kleuren voor volwassenen, haken, diamond painting of bijvoorbeeld sticker mozaïek. Je zit echt even met je hoofd ergens anders.

 1. Fietsen

Het staat in de schuur, het heeft twee wielen en het wacht op jou…Fietsen is ontspannend. Je komt nog eens ergens met de fiets. Fijn om alleen te doen en misschien nog wel leuker met z’n twee.

 1. Dagboek

Schrijf aan het eind van de dag hoe deze is verlopen. Wat was fijn? Wat ging minder? Waar ben je dankbaar voor? Schrijven werk therapeutisch. Echt.

 1. Bibliotheek

Bezoek de bibliotheek. In de morgen, heel vroeg als iedereen aan het rennen en aan het haasten is. Pak een krant en lees hem van voor tot achter. En dan nog één, omdat het kan. Want jij barst van de tijd.

 1. Filmpje pakken

Normaal gesproken gun je het jezelf misschien niet of vind je dat je er geen tijd voor hebt. Nu is er geen excuus. En je mag zoveel popcorn eten als je wilt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer hobby’s en andere vormen van tijdverdrijf te bedenken. Het gaat erom dat je iets doet waar je al langere tijd je gedachten over laat gaan. Nu is je kans, want er is tijd en waarschijnlijk ook budget (al die niet-gekochte biertjes en flessen wijn; tel uit je winst!). Een pauzeperiode betekent voor veel mensen namelijk ook dat ze geld overhouden. Pak je kans!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat