Thuiszitten en socializen

Geen feestjes, geen karaoke-avondjes, geen voetbalwedstrijden, geen gezelligheid op de vereniging, geen…de lijst is lang. Maar dat mag de partypret niet drukken, want er zijn andere manieren om aan je sociale trekken te komen.

Online is the magic word hier. Er kan en mag virtueel heel veel. Hieronder lees je enkele mogelijkheden. Sommige heb je misschien al in de praktijk gebracht, andere ideeën inspireren jou wellicht weer. Have fun!

  1. Heb je ooit gehoord van het platform ‘Let’s Eat?’ De titel zegt het al: samen eten, maar dan op afstand. In het kort: je vult enkele gegevens in en verstuurt de uitnodiging naar je ‘tafelgasten’. Let’s do it!
  2. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: de online escaperooms. Samen én veilig kraken jullie alle codes die ervoor nodig zijn om te ontsnappen. Kies voor de 360 graden versie, ga terug in de tijd of stap in de toekomst. Extra leuk is het om een groepsapp aan te maken en via videobellen met elkaar te communiceren. Hier vind je een lijst van acht leuke online escaperooms.
  3. Mis jij ze ook? De pupquizen? Was je steengoed of kun je wel wat training gebruiken? Nu is je kans. Via de website Thuispupquiz doe je gewoon lekker mee vanuit huis. En er mogen zoveel vrienden komen als dat je wilt. Eens in de twee weken op de donderdag staat er een nieuwe pupquiz voor jullie klaar. Zet je hem alvast in je agenda? En nodig de hele school uit.
  4. Alleen een film kijken is ook maar alleen. Met Teleparty kijk je samen naar Netflix zonder bij elkaar op de bank te zitten.
  5. Van balkonfeestje, tot online borrel via Houseparty en van livestream tot virtuele pubquiz: ook in tijden van crisis hebben we behoefte aan een feestje. Thuis feesten is een beetje wennen, maar ook fijn! Goed voor de conditie en je humeur. Check de livestream feestjes via De Marktkantine Of kijk eens op ticketswap.nl. Hier heb je de keuze uit diverse livestream party’s.
  6. Laten we vooral niet vergeten dat je vanaf vandaag weer een terras mag bezoeken. Per tafel mogen maximaal twee bezoekers uit verschillende huishoudens zitten of meerdere mensen uit hetzelfde huishouden. Yihaaa!

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Alcohol als woonaccessoire

Wie dol is op woonprogramma’s herkent dit vast: barretjes vol mooie borrelglazen, een serieus goedgevulde wijnkast of beter nog: een (dubbele) wijnklimaatkast. Alcohol en interieur het lijkt een voldongen combinatie.…
Lees meer
Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat