Thuiszitten en het gezellig maken

Je zit in je pauze, dus je drinkt niet. Misschien mis je die gezelligheid wel een beetje. Vol glas, lekkere snack erbij, favoriete serie aan. Hmmm, gezellig. Ook zonder alcohol kun je het gezellig hebben. Maar dat weet je vast. Hieronder een paar tips, ter inspiratie.

Tip 1: De inrichting

De ruimte waarin je leeft doet veel voor je gemoedstoestand. Warme kleuren, zachte stoffen, planten en sfeerverlichting geven je een fijn gevoel. Nu hoeft zo’n metamorfose helemaal niet duur te zijn. Begin klein en pas iedere keer iets aan. Verf een muur in een andere kleur. Kies voor een mooi behang. Voeg een paar planten toe aan je interieur. Kies voor riet, pastel, hout en textiel om een warme sfeer te creëren. Een poef of een vloerkleed maken het af.

Tip 2: Dek de tafel helemaal in stijl

Hoe leuk is het voor jouw gezin/partner om in een huis thuis te komen waar met zorg de tafel is gedekt. Een extra mooie maaltijd maakt het geheel natuurlijk af. Misschien krijg jij dan vanavond eindelijk die voetmassage. Ook als je single bent, is de tafel dekken voor jezelf niet overdreven. Geniet van jouw moment!

Tip 3: Gourmetten op dinsdag

Waarom niet? Het leven ziet er toch al anders uit op dit moment, dus gourmetten op dinsdag kan best. Lekker uitgebreid tafelen en genieten van elkaar. Met een herinnering rijker, ga je er morgen weer tegenaan.

Tip 4: Ruik jij dat ook?

Geuren zijn heel belangrijk voor mensen. Ze roepen herinneringen bij je op, maken je blij en zijn heel herkenbaar. Investeer in een lekkere geurkaars of kijk eens naar een heerlijk geurende kamerplant. Over deze laatste categorie gesproken: hier vind je twaalf geurende kamerplanten.

Tip: Even lachen

Zin om even te lachen? Bekijk dan hier Erna’s (Tineke Schouten) lockdown tips: ‘Maak het thuis gezellig’.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat