Stappen voor en met een prikkie

Uitgaan en alcohol zijn sinds jaar en dag een bekend duo. Lekker los in het weekend, waarbij de hoofdpijn de volgende dag even voor lief wordt genomen. Maar wat als je ‘past’ in januari; hoe ervaar jij jouw stapavondje dan? Misschien heel positief, omdat bij een alcoholloze avond een heleboel voordelen om de hoek komen kijken. Check ze hier!

Dertig en/of veertig dagen een pauze inlassen op het gebied van alcoholgebruik is niets anders dan een goede maand detoxen. Je lichaam de kans geven om op volle kracht datgene te doen wat het moet doen. Optimaal functioneren, zodat jij lekker in je vel zit. En weet je wat? De voordelen van zo’n alcoholpauze zijn sneller merkbaar, dan je misschien in eerste instantie denkt.

  1. Bye bye hoofdpijn

Hoe fijn is het wanneer je ’s ochtends alleen de spierpijn voelt van het vele dansen en niet die kloppende pijn in je hoofd? Maximaal plezier zonder venijnige staart.

  1. Bring me the money!

Drank is duur, zeker wanneer je de mixdrankjes of de cocktails boven wijn en bier verkiest. Die paar frisjes die je drinkt –als dorstlesser- halen het niet bij de eindafrekening van een (stevig) avondje doorzakken. Je houdt dus geld over voor andere leuke dingen.

  1. No drunk-texting

Die ene ex appen dat de avond zonder hem/haar niet compleet is, je neef per sms ‘vertellen’ dat hij zich soms als een hork gedraagt of je schoonmoeder eindelijk de waarheid appen wat betreft haar nieuwe kapsel…Awkward….Maar dat gaat jou tijdens de pauzeperiode mooi niet gebeuren. Jij hebt je koppie erbij.

4. Alleen maar flatteuze foto’s

Kijk jou er eens leuk en voordelig op staan op al die selfies! Dat scheelt een hele middag (met hoofdpijn) FB en Insta afstruinen op zoek naar de meest onflatteuze foto’s van die avond om ze vervolgens met een rotgang te verwijderen.

5. Vertrekken op het hoogtepunt

Op het hoogtepunt op je fiets naar huis springen of de taxi nemen is niet hetzelfde als ‘te vroeg naar huis gaan’. Jij hebt lekker gedanst, gelachen met je vrienden, bijgekletst met je buurman: kortom een topavond beleefd en voordat iedereen echt alleen nog maar over zijn barkruk kan hangen, zoek jij je bed op en val je met een goed gevoel in slaap.

6. Leuk én nuchter

Zo’n pauzeperiode laat zien dat jij nuchter net zo leuk bent als wanneer je een paar drankjes op hebt. Zet die grote glimlach op en stralen maar!

Hoe bevallen jou de nuchtere stapavonden? Welke voordelen merk jij? Of heb je hele andere ervaringen met alcoholloze uitgaansavonden?

Laat het ons weten in een reactie!

 

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat