Snel beter in je vel: zo doe je dat

Beter slapen, minder stress en geen gepieker. Hoe fijn zou het zijn, als je bij al deze drie voordelen een vinkje zou kunnen zetten? Een alcoholpauze helpt je deze voordelen te ervaren. Mocht het nog niet zo’n vaart lopen: op snelbeterinjevel.nl volg je gratis trainingen om zelfstandig te werken aan slaap-, pieker- of stressklachten.

Nu jij pauzeert, ervaar je als het goed is allerlei voordelen. Misschien ben je wel blijer, al wat pondjes verloren of een paar centen rijker. Ook slapen veel deelnemers beter, ervaren ze minder stress of piekeren ze minder. Mocht dit bij jou niet het geval zijn, dan is dit misschien wel de oplossing. Het Trimbos-instituut is de initiatiefnemer achter snelbeterinjevel.nl.

Snelbeterinjevel.nl biedt 3 gratis onlinetrainingen aan om te werken aan slaap-, pieker- en stressklachten. De trainingen kun je zelfstandig volgen, je ontvangt dus geen begeleiding. Een training bestaat uit praktische oefeningen die je kunnen helpen om je klacht te verminderen. Je kiest zelf welke oefeningen je eerst doet, en wanneer je ze doet.

Soorten opdrachten

Vragen beantwoorden

Een geluidsfragment beluisteren

Instructies voor iets wat je je zelf gaat doen of met anderen

Ook vind je er een online dagboek, to-do-lijst, favorietenlijst en een werkboek.

Duur van de training

4 tot 6 weken

Kies voor 2 tot 4 oefeningen per week

Testing, testing

Om erachter te komen welke training(en) voor jou raadzaam zijn om te volgen, vul je de zelftest in. Op basis van de antwoorden krijg je een advies. Het kan zijn dat je het advies krijgt meerdere trainingen te volgen. Dit is geen probleem. Wel is het zo dat sommige dezelfde oefeningen in meerdere trainingen terugkomen. Je kunt je to-do-lijst gebruiken om te zien met welke oefeningen je (al) bezig bent. Bron: snelbeterinjevel.nl’.

‘Quick fix’ tips

Bij lekkerder in je vel komen te zitten, komt wat tijd en energie kijken. Het is dus niet zo dat je dat wel ‘even’ fixt. Toch zijn er wel een paar tips die je vrij gemakkelijk kunt toepassen in je leven, waardoor je snel stappen maakt. Denk aan:

  • Accepteer de situatie zoals hij is – je voelt je niet on top of the world en dat is okay.
  • Meer bewegen – een dagelijkse wandeling doet veel goeds voor je.
  • Praat erover met je familie en vrienden – of neem één iemand in vertrouwen.
  • Lach! – kattenfilmpjes kijken of juist afspreken met die ene leuke vriend(in) die positief in het leven staat.
  • Verwen jezelf – een massage, een mooi boek, een warm bad, je favoriete thee drinken, of wat voor jou dan ook een echte verwennerij is.

Gerelateerd

Achtergrond

Esther aan het woord

Hier is er weer een uit de categorie: practice what you preach. De afgelopen twee jaar heb ik als teamleider mogen werken binnen het IkPas-team. Dit team is de hardwerkende…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat