Podcasts die je niet wil missen

Zondag rustdag. Tenminste…dat is het streven. Opladen voor een nieuwe (werk)week is namelijk geen overbodige luxe. Hoe breng jij jouw zondag het liefst door? Lezend in een boek? Wandelend in het bos? Koffiedrinkend op de bank? Wat dacht je van luisterend naar een podcast. Hieronder vind je een selectie van 5 podcasts, die je moet horen.

Taalnatie

Is taal ‘zeg maar echt jouw ding’ dan kunnen deze ultrakorte fragmenten je zeker bekoren. Elke podcast krijg je een masterclass van een taalvirtuoos, waarin hij of zij een pijnlijke taalfout presenteert. De presentator -de meester- legt jou -ongeïnteresseerde puber- haarfijn uit waar het misgaat met onze taal. Alles met een dikke vette knipoog natuurlijk, maar ondertussen heel leerzaam.

Luister hier naar de Taalnatie

Moordcast

Moorden gehuld in mysterie. Dionne Slagter, en haar broer en sidekick Henrik Slagter, nemen je mee verschillende waargebeurde moordzaken. Je wordt helemaal in het verhaal getrokken, want het tweetal neemt je mee van begin (meestal de jeugd van de dader/slachtoffer) tot eind (de strafzaak). Misschien alleen luisteren als je niet alleen thuis bent…

Luister hier naar de Moordcast

Eetgeheimen

Smul jij van alles wat met koken te maken heeft? Dan is deze podcast echt iets voor jou. Miljuschka (voormalig presentatrice, oud-wie-is-de-moller en nu keukenprinses) praat in deze podcast iedere aflevering met een BN’er over eten. En dan niet: waar mogen ze jou voor wakker maken-praat, maar echt de diepte in. Zo praten ze over (slechte) eetgewoonten en wat de BN’ers als kind aten.

Luister hier naar Eetgeheimen

De Schaduw van Dutroux

Brrrr…Bij het horen van de naam Marc Dutroux lopen, ondanks dat het intussen 25 jaar geleden is, bij menigeen nog altijd de rillingen over de rug. In deze podcast wordt de hele zaak nog eens besproken, maar hoor je ook meer over de verhalen van de slachtoffers en de diepe sporen die deze zaak heeft achtergelaten in België. Angst voor witte busjes, ontvoeringen en kelders: hoe diep zit het trauma van België 25 jaar na de arrestatie van zijn beruchtste kindermoordenaar?

Luister hier naar De Schaduw van Dutroux

Partners in crime

Eind december, net geen 2022, was de eerste aflevering van ‘Partners in crime’ te beluisteren. Een podcast waarin crimejournalist en programmamaker Kees van der Spek, in gesprek gaat met vakgenoten over de wereld. Iedere aflevering spreekt Kees een collega die verslag doet van zijn werk. Zo delen ze beroepsgeheimen over de beste undercovertechnieken en hoe je ervoor zorgt dat je verborgen camera-acties ook daadwerklelijk verborgen blijven. Bekende crimejournalisten als Alberto Stegeman, Mick van Wely en zelfs Peter R. de Vries komen voorbij. Kees van der Spek sprak met Peter R. de Vries kort voor de aanslag op zijn leven. Een bijzondere special. Deze special is te bekijken via Videoland, getiteld ‘Het Laatste Interview met Peter R.’.

Luister hier naar de eerste afleveringen van Partner in crime

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Esther aan het woord

Hier is er weer een uit de categorie: practice what you preach. De afgelopen twee jaar heb ik als teamleider mogen werken binnen het IkPas-team. Dit team is de hardwerkende…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat