Pauzeperiode helpt tegen hooikoorts

Drink geen melk of koffie en eet geen voedsel boordevol geraffineerde suikers. De anti-hooikoorts adviezen vliegen je, net als de pollen, om de oren. En als je last hebt van hooikoorts, dan probeer je alles. En daarin geldt: wat voor jou werkt, werkt voor jou. Maar wat in ieder werkt, is het laten staan van de alcohol. Jouw IkPas-pauze is dus een heel goed anti-hooikoortsmiddel.

Het is zomer. De boel staat in bloei. Mooi hoor. Alleen jammer van al die pollen in de lucht. Als je last hebt van hooikoorts, dan is dit de tijd dat je er het meeste last van kunt hebben. Juni is een piekmaand met een uitloop naar juli. Als jij bij #teamhooikoorts hoort, dan weet jij inmiddels misschien heel goed waar je op moet letten om niet de hele dag niezend en tranend rond te lopen. Het een werkt wel voor je, het ander niet. Wat in ieder geval voor ieder hooikoortsslachtoffer werkt, is het laten staan van de alcohol.

“Want”, zo zegt de Belgische KNO-arts Peter Hellings, “Ongeveer de helft van de patiënten met luchtwegallergieën ervaart een toename van de klachten wanneer ze alcohol drinken. Dat staat los van de allergische ontstekingsreactie, maar is een gevolg van de overgevoeligheid van de luchtwegen waarbij alcohol zich bindt aan de stofjes in de luchtwegen. Dat zien we ook voorkomen bij patiënten met astma en chronische sinusitis, waarbij de helft van de patiënten meer klachten krijgen wanneer ze alcohol drinken. Door de allergische reactie zijn de luchtwegen gevoeliger voor temperatuurschommelingen, luchtvochtigheid of meer gekruid eten.” Bron: welingelichtekringen.nl

Vaseline in je neus en een verplicht strandbezoek

Naast pauzeren zijn er nog meer dingen die kunt doen of juist laten, om de ergste klachten tegen te gaan. Heb je deze tips al eens toegepast?

Vaseline smeren

Smeer wat vaseline aan de binnenkant van je neus en ogen. Het stuifmeel blijft eraan plakken, waardoor het minder irriteert.

Op naar het strand

Aan het strand hangen minder pollen in de lucht. Dus ben je even helemaal klaar met dat gesnotter? Vamos al la playa!

Wrijven nee, een washandje ja!

Wat je ook doet: wrijf niet met je handen in je ogen. Want op je handen kan stuifmeel zitten. En juist dat stuifmeel moet zover mogelijk van je ogen vandaan blijven. Leg liever een nat en koud washandje op je ogen.

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat