Op zoek naar de liefde? Vergeet alcohol dan.

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Liefde voor je ware liefde, voor je zus, je beste vriend, je moeder, je hond…alle soorten en maten liefde doen ertoe. Mocht je de ware nog niet hebben ontmoet en, nu er steeds meer mogelijk is qua bewegingsvrijheid, weer willen daten: dan hebben we een tip voor je. Laat de alcohol even voor wat ‘ie is en date met een frisse en open blik.

Daten is spannend. Wie zit er straks tegenover je? Klikt het wel? Vind je de persoon voor je aantrekkelijk of weet je binnen een paar seconden dat het niets gaat worden? Een drankje helpt die zenuwen te onderdrukken. Snel een glas achteroverslaan voordat je je date ontmoet gebeurt dan ook vaker wel dan niet.

Nog een rondje en nog een rondje…

Tijdens de date bestel je ook een glas, want dat is gezellig en het tempert de zenuwen zo mogelijk nog een beetje meer. Rondje 2 en 3 blijft hetzelfde recept. Na rondje 3 blijkt je date trouwens best wel leuk. Of is het de alcohol die hier spreekt?

Beter is het om tijdens je zoektocht naar de liefde niet (te veel) te drinken. Alcohol vertroebelt je beoordelingsvermogen. Alles en iedereen lijkt een stuk leuker met een slok op. Daarnaast gaat de avond in een (lichte) roes aan je voorbij en kun je je de volgende dag het verloop van de avond en je date niet meer niet meer goed herinneren. Misschien heb je zelfs wel persoonlijke dingen verteld, die je nog helemaal niet van plan was om te delen? Of je hebt dingen gedaan die je bij voorkeur ook niet na een eerste date zou doen…ai…

Uit onderzoek blijkt…

…dat bijna de helft van alle datende mensen een alcoholisch drankje bestelt tijdens een date. Maar voordat dit drankje is besteld, schenkt 36,4 procent van de singles thuis alvast een drankje in. Dit om de eerste spanning weg te nemen. Maar of het slim is? Wil je in alle helderheid kunnen beoordelen of je date je nieuwe ware liefde is, laat dan de alcohol staan en kies voor een fris alternatief.

Bron: amayzine.com

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat