Minder drinken tijdens de nieuwjaarsborrels

Nu drink je (tijdelijk) niet. Maar na deze maand misschien weer wel. En dan staan er een boel nieuwjaarsborrels, netwerkevenementen en andere sociale plannen op de agenda. Wil je het rustig aan doen wat betreft alcohol in januari? Lees dan onze tips.

  1. Watertje erbij?

Op een feestje, of tijdens een andere sociaal dan wel zakelijk evenement, drink je vaak om jezelf een houding te geven. Zoveel ‘ongemakkelijke’ slokjes samen tikken behoorlijk aan. Zorg dus dat je naast dat glaasje wijn een watertje hebt staan. Zelfde effect, maar dan zonder hoofdpijn de volgende dag.

  1. Van alcoholvol naar alcoholvrij

Wissel je alcoholische versnaperingen af met alcoholvrije alternatieven. We juichen de alcoholvrije varianten niet toe (lees het artikel: ‘0.0 drinken ja of nee’ maar eens), maar als het voor jou werkt, dan werkt het voor jou.

  1. Drink niet alles door elkaar

Een inkopper misschien, maar van wijn naar bier door naar de cognac is geen goed idee. Áls je dan drinkt, houd het dan bij één soort alcohol (mét dat watertje ernaast…)

  1. Maximeer het bedrag

Een strak budget kan ervoor zorgen dat je niet te veel drinkt. Op = op.

  1. Eerst even iets anders dan alcohol

Je eerste drankje hóeft geen glas alcohol te zijn. Je kunt ook beginnen met een koffie of thee of een frisje. Zo stel je dat drankje nog even uit. Dat kan later altijd nog.

Denk jij nu: maar ik wil in januari helemaal niet drinken? Doe dan mee met de grootste alcoholpauze van Nederland. Schrijf je hier in. Gezellig!

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat