Met je vrienden naar de kroeg deel II

Dus je staat aan de vooravond van de meest nuchtere avond ooit. De vorige keer las je al over een positieve mindset, lekkere alternatieven en je niet laten verleiden. Vandaag dragen we nog een paar tips aan, die ervoor zorgen dat jij honderd procent van je nul procent alcohol-avond kunt genieten.

Neem een supporter mee

Het fijne van een avond uit met je vrienden is, dat je met je vrienden gaat! En daar zit vast een vriend(in) tussen die jou graag helpt bij het slagen in je voornemen om niet te drinken. Vraag hem/haar vooraf om support. Heb je een moeilijk moment op de avond zelf, dan is er jouw buddy die je er met een grappig verhaal of goede peptalk doorheen sleept. Naast dat dit een heel effectieve methode is, is het ook fijn om te ontdekken dat jouw vriend(in) er echt voor je is. Door dik en dun, met én zonder alcohol.

Rondje van mij

Oké, je kunt maar zoveel fris en water en mocktails wegdrinken op een avond, dus misschien drink je niet meer in hetzelfde tempo als je vrienden. Geen punt. Wel belangrijk: wil je mee blijven delen in de gezelligheid? Geef dan op tijd een rondje! Deze spa rood is on me jongens ; )

Maak werk van je love interest

Heb jij al wekenlang een oogje op iemand? Dit is hét moment om werk te maken van je love interest. Nu je niet drinkt, ben je scherp, alert, grappig en kun je alles uit te kast halen om een verpletterende indruk te maken. Ook fijn: morgen haal je ieder stukje van jullie gesprek probleemloos terug. En wat is er nou aantrekkelijker voor degene die je wil versieren: aangesproken worden door een aangeschoten laller of een frisse fitboy of -girl?

Goeeeeeeeedddemorgen!

Slaat bij het zoveelste rondje de zucht naar een glas alcohol toe? Denk dan aan morgen: de dag die fris en fruitig op je ligt te wachten. Even volhouden en je plukt de volgende dag de vruchten van je standvastigheid. Terwijl je drinkebroeders en -zusters nog op één oor liggen, start jij de dag vol energie en met alle tijd van de wereld om te sporten, uitgebreid te ontbijten, lang te douchen en allemaal andere ontspannende dingen te doen. Lekker hè, zo’n dag zonder kater. Nou even een paar fitte posts op Insta en zeker weten dat er volgende week in de kroeg meer frisjes rondgaan!

 

 

 

 

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Comazuipen en bingedrinken

Jongeren die veel alcohol drinken om zo snel mogelijk dronken te worden. Dit wordt comazuipen, ook wel bingedrinken genoemd. Een gevaarlijk tijdverdrijf. Hier lees je wat er precies misgaat in…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat