Ken je de Maxx App al?

Een alcoholpauze volhouden kost de meeste mensen best wat moeite. Een gewoonte doorbreken is nu eenmaal niet makkelijk. Een buddy of een nieuwsbrief kan je helpen gemotiveerd te blijven. En er is een app. De Maxx App.

De Maxx App is bedacht door het Trimbos-instituut. De app is gemaakt met financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het Trimbos-instituut zet zich in voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid én voor het (voorkomen van) gebruik van tabak, alcohol en drugs om de kwaliteit van leven te bevorderen.

Steuntje in de rug

De Maxx App is een app speciaal voor mensen die minder of geen alcohol willen drinken. De app is hartstikke gratis en kan een grote steun zijn bij de voorbereiding van situaties, waarin jij het lastig vindt om niet (te veel) te drinken en je aan je ‘max’ te houden.

Zo werkt Maxx

Met behulp van een logboek krijg je inzicht in je alcoholgebruik en dankzij het stellen van doelen weet je welke grenzen je wilt bewaken. Via tips, berichten, oefeningen, testjes en motivatiekaarten houd je het hoofd fris en helder.

Voor wie?

Ben je toe aan een alcoholpauze van een maand of langer? Of denk je erover om helemaal te stoppen met het drinken van alcohol? Dan kan de Maxx App je hierbij op een laagdrempelige manier helpen.

Voor wie NIET?

Minderen of stoppen wanneer je gewend bent aan een regelmatige (flinke) dosis alcohol, kan leiden tot (heftige) ontwenningsverschijnselen. Bij het ervaren van (heftige) ontwenningsverschijnselen heb je professionele hulp nodig. Bijvoorbeeld van een huisarts of instelling voor verslavingszorg. In dit geval is de Maxx App niet geschikt om te gebruiken.

Download de Maxx App hier voor iOS

Download de Maxx App hier voor Android

 

Gerelateerd

Achtergrond

Alcohol als woonaccessoire

Wie dol is op woonprogramma’s herkent dit vast: barretjes vol mooie borrelglazen, een serieus goedgevulde wijnkast of beter nog: een (dubbele) wijnklimaatkast. Alcohol en interieur het lijkt een voldongen combinatie.…
Lees meer
Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat