Genieten van een alcoholloze vrijmibo

Voor veel bedrijven is het vaste prik om op vrijdag met een borrel het weekend in te luiden. Overigens, die ‘vrijmibo’ kan ook een ‘domibo’ zijn geworden. Maar of je nu op donderdag de week afsluit of op vrijdag, ook als pauzeerder kun je genieten van deze ‘borrel’.

Voordat we met tips komen ‘hoe te genieten van een alcoholloze vrijmibo’, eerst een uitleg over de benaming(en). Bij zo goed als iedereen is de term ‘vrijmibo’ bekend. Toch spreken we steeds vaker van een ‘domibo’ (donderdagmiddag borrel). Dit heeft alles te maken met het aantal groeiende parttimers, freelancers en thuiswerkers. Deze werkenden kiezen ervoor om hun weekend te verlengen door op vrijdag niet, of thuis te werken. En omdat proosten met z’n allen leuker is dan met de helft van kantoor is de borrel dus met een dag naar voren gehaald.

Op welke dag de ‘we-sluiten-de-week-af-en-luiden-het-weekend-in-borrel’ ook plaatsvindt, jij pauzeert en drinkt dus geen alcohol. Hoe ga je om met zo’n viermoment?

Word de kartrekker

Bij een vrijmibo of domibo (kort: mibo) ‘hoort’ alcohol. De koelkast zal dan ook gevuld zijn met voldoende bier en wijn. Misschien is er ook wel een frisje aanwezig. Maar als je er zeker van wil zijn, dat er ook aan de niet-drinkers wordt gedacht, stap dan in de ‘borrel-commissie’. Zo zorg jij ervoor dat er ook goed wordt gezorgd voor de niet-drinkers. Dat betekent lekkere hapjes en voldoende keuze uit non-alcoholische alternatieven. Schenk ieder drankje bijvoorbeeld uit in een mooi glas. Of er nou alcohol in zit of niet, dat maakt niet uit. Voeg daarna een takje munt of cranberries, komkommerslierten of fruitstukjes toe. Het oog wil tenslotte ook wat.

De kers op de taart

Borrelen en bijkletsen is leuk, maar de aandacht komt zo wel op het drinken te liggen. Omdat een mibo vooral om de gezelligheid draait, is het misschien een idee om een activiteit te koppelen aan dit onderonsje. Als ‘borrel-commissielid’ is dit je kans om de mibo anders in te richten. Een muziekje (met discolampen?), een quiz of een karaoke-middag is weer eens wat anders!

Zoveel voordelen

Ben je geen kartrekker? En houd je zelf eigenlijk helemaal niet van karaoke? Geen probleem. Dan houd je het gewoon bij een spaatje en geniet je vooral van alle voordelen:

  • Je bent jezelf tijdens de borrel.
  • Flapt er niets gênants uit, omdat je je ‘lekker los’ voelt.
  • Hangt niet aangeschoten om de nek van een collega of leidinggevende.
  • Rijdt zelf naar huis.
  • Heb je een domibo gehad? Jouw laatste werkdag van de week begin je fris en fruitig.
  • Na je vrijmibo draai je op zaterdag je hand niet voor het halen van de boodschappen, uitlaten van de hond, voetballen met je kind én een bezoek aan de (schoon)ouders.

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat