Geef je weerstand een boost

Een verslechterde weerstand maakt dat je bevattelijker bent voor verkoudheden en griepverschijnselen. Niets aan te doen, zou je denken. Toch wel! Want wist je dat gedurende de pauzeperiode je weerstand een flinke oppepper krijgt?

Die oppepper heeft alles te maken met een goed functionerend immuunsysteem. Tijdens je pauzeperiode maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan en deze heb je hard nodig bij het afweren van virussen en bacteriën. In combinatie met een goede nachtrust presteert jouw immuunsysteem dus optimaal deze maand!

Tips voor het verbeteren van je weerstand

Naast het drinken van het juiste vocht (anderhalf tot twee liter per dag, zoals water, thee, vruchtensappen, soep) zijn er nog meer zaken waar ‘weerstand-winst’ op valt te pakken.

  1. Gezonde en verantwoorde voeding

Om je afweersysteem in goede conditie te houden, is het aan te raden om regelmatig, gevarieerd, niet te vet en niet te zout te eten. Zorg voor voldoende vezels, voldoende fruit (twee stuks per dag) en verse groenten (dagelijks twee ons).

  1. Positief leefpatroon

Regelmaat draagt bij aan een optimale weerstand. Daarbij is voldoende slaap een belangrijke pijler. Aangeraden wordt acht uur per nacht, maar de slaapbehoefte varieert per persoon. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je lichaam de tijd krijgt om te herstellen en dat je de volgende dag met een glimlach opstaat. Win-win!

  1. Sporten en bewegen

Mensen tussen de 18 en zo-lang-het nog-kan-jaar wordt aangeraden om minimaal vijf dagen per week een half uur matig intensief te bewegen. Nu je meer op huis aangewezen bent, kun je sporten in de tuin. Bewegen in de buitenlucht is niet alleen goed voor het verbeteren van de weerstand, maar geeft ook een mentale opkikker.

  1. Lekker schoon

Ziekteverwekkers houden zich schuil in vuil. Regelmatig de handen wassen, een frisse douche nemen en de tanden poetsen zorgt ervoor dat je minder snel in aanraking met ziekteverwekkers.

Gerelateerd

Achtergrond

Alcohol als woonaccessoire

Wie dol is op woonprogramma’s herkent dit vast: barretjes vol mooie borrelglazen, een serieus goedgevulde wijnkast of beter nog: een (dubbele) wijnklimaatkast. Alcohol en interieur het lijkt een voldongen combinatie.…
Lees meer
Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat