Dry Dating in Dry August

Speciaal voor alle datende singles onder ons: Dry Dating is dé datingtrend van 2022. Dus niks geen borrel thuis tegen de zenuwen, een cocktail om het ijs te breken, een biertje tegen de dorst vanwege al dat geklets en een scheut cognac in de koffie omdat jullie dat allebei lekker vinden. Nee, daten in 2022 doe je broodje nuchter. En dat heeft zo z’n voordelen.

De meeste (eerste) dates vinden plaats in een cafeetje waar je samen wat drinkt. Een glas alcohol is snel besteld en wel zo fijn om de ergste zenuwen mee te onderdrukken. Toch is het aan te raden om geen alcohol te drinken tijdens het daten, want…

  1. Heerlijk helder…hoofd

Alcohol mag dan de ergste zenuwen bedwingen, (te veel) alcohol kan je ook losser maken dan je eigenlijk wil. Misschien zeg je wel dingen die je (nog) helemaal niet wilt delen. Door geen alcohol te drinken, houd je een helder hoofd en weet je exact wat je zegt en doet.

  1. Je ziet wat je ziet

Ook blijft je beoordelingsvermogen intact. Na een aantal drankjes kan je beeld van jouw date letterlijk en figuurlijk vertroebeld raken. Misschien vind je je date na zoveel wijntjes of biertjes wel een stuk leuker dan zonder de alcohol…De volgende dag weet je dan eigenlijk niet meer goed wat je van je nu echt van je date vond.

  1. Lekker jezelf blijven

Een paar glazen alcohol kunnen je zelfvertrouwen een boost geven, maar alcohol kan je ook overmoedig maken. Verhalen worden aangedikt, het volume gaat omhoog en je stelt (persoonlijke) vragen die voor jouw date nog wat te vroeg komen. Kortom; je verliest het echte contact en jouw date leert niet de echte jij kennen.

Je voorbereiden op een date

Dat glas alcohol tegen de zenuwen is dus geen best idee. Maar die zenuwen die zijn er hoe dan ook. Hoe ga je hiermee om?

  • Neem de tijd om je voor te bereiden. Een lange badkamersessie en op tijd vertrekken houden de zenuwen een beetje koest.
  • Trek iets aan waar je je heel goed in voelt. En met ‘goed’ bedoelen we iets leuks én iets comfortabels.
  • Vertel jezelf waarom je leuk bent. Hardop ja. Want je bent ook leuk!
  • Doe een paar ademhalingsoefeningen vlak voordat je de deur uit gaat. Dat hoeft helemaal niets moeilijks te zijn, gewoon diep inademen en rustig uitademen. Herhaal dit een paar keer.
  • Laat je date op een bekende plek plaatsvinden. Een plek waar je de mensen kent en je op je gemak voelt.

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat