Deze Netflix-series maken van de pauze een feestje

De zaterdagavond staat voor de deur. Een uitgelezen avond om aan een nieuwe serie te beginnen. Netflix brengt in de maand maart nieuwe series uit die garant staan voor vele ontspannen uurtjes. Denk er bij onderstaande tips nog een fijne bank, warm dekentje en een kop thee of chocolademelk bij en je laadt gegarandeerd op. 

We willen natuurlijk geen binge-gedrag in de hand werken, maar af en toe is best fijn om jezelf te verliezen in een serie. Serie-koning ‘Netflix’ komt in de maand maart met een aantal nieuwe series die lekker wegkijken. We hebben met name series gevonden doorspekt van drama. Vergeet de chips en de tissues niet!

Historische dramaserie / Kingdom seizoen 2

In Kingdom zien we hoe een mysterieuze plaag het koninkrijk bezighoudt. De plaag is gevaarlijk voor de bevolking. Zodra mensen besmet raken, veranderen ze in monsters. De kroonprins probeert ondertussen niet alleen zijn volk te redden van de plaag, maar strijdt ook tegen het beeld van een verrader. Het eerste seizoen van deze Koreaanse serie was een regelrechte hit. En het tweede seizoen werd al geschoten nog voordat het eerste seizoen te bekijken was (bron: www.netflix.com).

Amerikaanse dramaserie / Self made: Inspired by The Life of Madam C.J. Walker

De mini-serie Self Made: Inspired by the life of Madam C.J. Walker vertelt het ongelooflijke en waargebeurde verhaal van Madam C.J. Walker, de eerste Afro-Amerikaanse selfmade miljonair. Walker wordt gezien als een van de rijkste zakenvrouwen uit haar tijd, terwijl zij geboren was als eerste vrije kind in haar familie kort na de emancipatieproclamatie. Ze wordt ook wel de eerste selfmade miljonair van de Verenigde Staten genoemd, al was haar vermogen mogelijk lager dan dat. Op zevenjarige leeftijd werd Breedlove wees; op 14-jarige leeftijd trouwde zij voor de eerste maal. Uiteindelijk verdiende ze haar kapitaal door een bedrijf in cosmetica en haarproducten op te zetten, met Afro-Amerikaanse vrouwen als doelgroep. Ze bleek een uitzonderlijk talent voor marketing te hebben, maar wordt met name nog herinnerd als genereuze filantroop en activist, bijvoorbeeld door haar anti-lynch-campagnes (bron: www.netflix.com en www.wikipedia.com).

Duitse dramaserie / Unorthodox

De vierdelige miniserie ‘Unorthodox’ belooft een pittig verhaal over vrouwenemancipatie en volharding. De met een internationale doorbraak flirtende Israëlische Shira Haas leent haar bedroefde oogopslag aan Esther Shapiro. Een ultraorthodoxe religieuze sekte en gearrangeerd huwelijk houdt die vrijgevochten jonge Joodse in een stevige wurggreep. Maar er gloort licht aan het einde van de beklemmende New Yorkse wijk Williamsburg. En dat licht leidt Esther naar Berlijn, waar ze na haar ontsnapping een carrière als klassieke muzikante ambieert. De Duitse regisseuse Maria Schrader baseert zich op de bestseller ‘Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots’, het onthutsend relaas van Deborah Feldman. Aan geloofwaardigheid geen gebrek. De mini-serie schakelt vlot tussen Engels en Jiddisch en filmde op locatie in de Duitse hoofdstad (bron: www.alletop10lijstje.nl).

Een kleine greep uit de films die in maart zijn of worden toegevoegd aan het Netflix-menu:

-Spencer Confidential

-Lost Girls

Amerikaanse drama- en misdaadserie/ Ozark seizoen 3

In seizoen 3 zullen we opnieuw Wendy en Marty Byrde in actie zien. Het gezin verhuisde in het eerste seizoen van Chicago naar de Ozarks, omdat Marty zijn witwaspraktijken elders moest voortzetten. In het derde seizoen zien we hoe het verder gaat in de grauwe wereld van de Ozarks, waar Marty samen met zijn vrouw probeert te overleven en de moordlustige omstanders het steeds moeilijker probeert te maken (bron: www.esquire.com).

Kleine recap eerste en tweede seizoen: In de serie Ozark vormen De Byrdes, samen met hun tienerkinderen Charlotte en Jonah, een perfect doorsnee gezin met een normaal leven in Chicago. Maar als financieel adviseur staat Marty aan de top van witwaspraktijken van het op één na grootste grootste drugskartel in Mexico. Dan gaat alles mis en worden ze gedwongen om naar Ozark, Missouri te verhuizen. Daar komen ze nog dieper in de problemen (bron: www.scriptgirl.com).

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat