De kunst van nuchter leven

Tijdens jouw Dry January en/of 40 dagen geen druppel avontuur van dit jaar maakte je kennis met psychosyntheticus, coach, trainer en ervaringsdeskundige Petra Moes. In drie Zoom-sessies nam zij honderden deelnemers mee in haar verhaal. En nu is er dan haar boek: De kunst van nuchter leven. Hieronder lees je meer over wat erin staat en hoe je het kunt bestellen.

Vol, puur en echt leven
In 2003 ontdekte Petra dat alcohol niets, maar dan ook niets, toevoegde aan haar leven. Ze was gewend dagelijks een fles wijn te drinken, maar riep 2003 uit tot het jaar van Het Grote Experiment: 365 dagen zonder alcohol. En geen van haar aannames daarover – zonder wijn is het leven saai, ongezellig en kaal – bleek te kloppen. Integendeel, zonder alcohol werd haar leven vol, puur en echt.

Onze beweegredenen
Deze ervaring maakte Petra nieuwsgierig naar menselijke beweegredenen. Ze behaalde haar bachelor psychosynthese en volgde bewustzijnstrainingen. Haar kennis en ervaring deelde ze met anderen die merkten dat alcohol niet langer voor hen werkte. Ze werd coach en ontwikkelde een training die inmiddels door honderden mensen is gevolgd.

Geen trucjes

De kunst van nuchter leven is de weerslag van de inzichten en kennis die Petra in de loop der jaren heeft ontwikkeld, met ervaringsverhalen, theorie, interviews en haar eigen visie. Het is een boek waarmee je zelf aan de slag kunt, maar dan met een andere aanvliegroute dan gebruikelijk. In Petra’s eigen woorden: ‘De kunst van nuchter leven leert je geen trucjes om te stoppen met drinken en dat vol te houden. Waar het wél over gaat? Zien en snappen waar alcohol je bij vandaan houdt. En hoe je juist door niet te drinken groots en meeslepend kunt leven. Dat is een kunst en die kunst kan ik je leren.’

Hebben?

Ben je nieuwsgierig geworden? ‘De kunst van nuchter leven’ is sinds 8 september verkrijgbaar. Je kunt het boek bestellen op www.dekunstvannuchterleven.nl, of gewoon kopen bij jouw lokale boekhandel. Bij dit bericht vind je een inkijkexemplaar, dat je alvast een indruk geeft van hoe De kunst van nuchter leven in elkaar steekt. Een aanrader!

Hier vind je een inkijkexemplaar.

TITEL                          De kunst van nuchter leven

AUTEUR                    Petra Moes

UITGEVERIJ              Heart Rocking Time Uitgeverij

UITVOERING            hardcover, 200 pagina’s, met ingevouwen A3-poster

PRIJS                       €27,50

ISBN                             9789083178400

 

Gerelateerd

Achtergrond

Tot hier en niet verder

Nederlanders staan open voor maatregelen die gezond eten en drinken stimuleren, maar het moet niet te dwingend worden. We willen wel moeite doen voor het verbeteren van onze gezondheid, maar…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat