Daarom is ontspannen een must

Snel een boodschap doen, dan door naar die meeting, onderweg even bellen met die en die, dan vergaderen, thuis gauw koken, daarna de administratie, dan de was vouwen en om 23.00 gaat het lichtje uit. Zucht. En dan moet je ook nog ergens ontspannen. Want dat is nodig. Broodnodig zelfs. Hier lees je waarom. 

Alleen maar rennen is niet goed voor een mens. Door zo nu en dan op de rem te trappen, kan je lichaam herstellen van alle dagelijkse inspanningen. In ontspan- en rustmodus krijgen je spieren de kans om te ontspannen, gaat je bloeddruk naar beneden en je ademhaling langzamer. Die bewuste rust komt ook je afweersysteem en je spijvertering ten goede. Als winst word je daardoor minder snel ziek.

Door, door, doorgaan is niet alleen slecht voor het lichaam. Ook geestelijk heb je eronder te lijden. Je hoofd heeft het nodig om af en toe uit te staan. Hierdoor komen de creatieve denkprocessen weer op gang en is er ruimte voor positieve gedachten. Daardoor heb je meer zin in datgene wat je doet en dat heeft weer een positieve invloed op je productiviteit.

Een potje ontspanning zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, positiever tegen het leven kijkt, dat je beter functioneert én het zorgt voor een zonnig humeur.

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat