Daarom is ontspannen een must

10 september 2021 / Actueel / Achtergrond

Snel een boodschap doen, dan door naar die meeting, onderweg even bellen met die en die, dan vergaderen, thuis gauw koken, daarna de administratie, dan de was vouwen en om 23.00 gaat het lichtje uit. Zucht. En dan moet je ook nog ergens ontspannen. Want dat is nodig. Broodnodig zelfs. Hier lees je waarom. 

Alleen maar rennen is niet goed voor een mens. Door zo nu en dan op de rem te trappen, kan je lichaam herstellen van alle dagelijkse inspanningen. In ontspan- en rustmodus krijgen je spieren de kans om te ontspannen, gaat je bloeddruk naar beneden en je ademhaling langzamer. Die bewuste rust komt ook je afweersysteem en je spijvertering ten goede. Als winst word je daardoor minder snel ziek.

Door, door, doorgaan is niet alleen slecht voor het lichaam. Ook geestelijk heb je eronder te lijden. Je hoofd heeft het nodig om af en toe uit te staan. Hierdoor komen de creatieve denkprocessen weer op gang en is er ruimte voor positieve gedachten. Daardoor heb je meer zin in datgene wat je doet en dat heeft weer een positieve invloed op je productiviteit.

Een potje ontspanning zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, positiever tegen het leven kijkt, dat je beter functioneert én het zorgt voor een zonnig humeur.

Gerelateerd

30 mei 2023 / Achtergrond

Leestip: KIJK Magazine

KIJK Magazine is een magazine boordevol wetenschap en technologie. Het tijdschrift bestaat al sinds 1968 en is voor iedereen die wil weten hoe het écht zit. Wij vonden een aantal…
Lees meer
28 mei 2023 / Achtergrond

Podcasts over alcohol

Er is al veel over alcohol verteld en beweerd. In verschillende media wordt het onderwerp regelmatig aangesneden. Ook ‘de podcast’ is een populaire manier om te praten over alcohol en…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat