Augustus zomermaand én bioscoopmaand

Het is warm. Het regent pijpenstelen. Je waait bijna weg. Weertechnisch kan het in de maand augustus alle kanten op gaan. Maar hoe de vlag er ook bij hangt, een filmpje pikken is altijd fijn. Dus mocht je zin hebben: onderstaande films zijn verschenen of verschijnen deze maand.

Paolo Conte / Documentaire

Paolo Conte is een alleskunner. De Italiaanse zanger, pianist, componist en tekstschrijver is al decennialang een beroemde muzikale persoonlijkheid. De film ‘Paolo Conte. Via con me (it’s wonderful)’, strekt zich uit over een periode van 50 jaar en gaat over meer dan alleen muziek. Laat je meevoeren langs de meest bekende liedjes, grote concerten en niet eerder uitgebracht materiaal. Leef mee met de ups & downs van deze bekende artiest.

Bron: filmvandaag.nl.

Le meilleur reste à venir / Komedie

De een (Arthur) is een neurotische scheikundeleraar, de ander (César) een vrijgevochten womanizer die altijd in de problemen raakt. Na een misverstand in het ziekenhuis zijn ze er beiden van overtuigd dat de ander nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze laten alles achter om de verloren tijd in te halen en zoveel mogelijk uit hun leven te halen nu het nog kan. Bron: filmvandaag.nl.

La Haine / Drama

La Haine vertelt het verhaal van drie jongeren van verschillende komaf (Joods, Arabisch, Afrikaans) in een anonieme buitenwijk van Parijs. De film volgt de 24 uur uit hun leven die volgen op een nachtelijke rel, waarbij een politieagent zijn pistool is kwijtgeraakt. Al snel wordt duidelijk dat de Joodse Vinz het pistool gevonden heeft. Zo anders de jongens ten opzichte van elkaar zijn, zo eensgezind is het drietal wat betreft hun haat richting de racistische politieagenten. Met de wetenschap dat Vinz zijn pistool geladen bij zich draagt, is het wachten op de uitbarsting.

In 1995 werd de film La Haine voor het eerst uitgebracht. Na de grote rellen in de Franse hoofdstad Parijs (2005) laat deze tweede release zien dat er aan de hopeloosheid van de situatie waarin sommigen verkeren nog weinig veranderd is. Bron: fransefilms.nl.

The Suicide Squad / Actie

Ben jij dol op actie, actie en nog eens actie? Dan moet je deze film zien. Belle Reve is de gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de VS. Hier zitten de allerergste superschurken gevangen. En zij doen alles om hun vrijheid terug te winnen, zelfs al moeten ze zich daarvoor aansluiten bij de ultrageheime en dubieuze Task Force X. Task Force X wordt zwaarbewapend op Corto Maltese gedropt, een afgelegen eiland waar het wemelt van de collega-bandieten. Om hun vernietigingsmissie te voltooien moet de Squad door een jungle vol militanten en guerrillatroepen trekken. Bron: filmvandaag.nl.

Druk / Komedie

Er is een theorie dat we geboren zouden moeten worden met een percentage alcohol in ons bloed. Die kleine intoxicatie opent de geest voor de wereld om ons heen, vermindert de problemen en verhoogt de creativiteit. Gesteund door die theorie, beginnen Martin en drie van zijn vrienden, allemaal vermoeide leraren op de middelbare school, een experiment om de hele dag door een constant niveau van intoxicatie te handhaven. De eerste resultaten zijn positief… Bron: filmvandaag.nl.

 

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat