Alcoholvrije feesten zijn een trend

Feesten en drinken tot in de late uurtjes. Zou je het ook anders willen doen? Ja, zeggen steeds meer mensen. Evenementen, bruiloften en de geliefde morning raves…alles kan alcoholvrij. Niet alleen net zo leuk, ook nog eens veilig en goedkoop. We zetten alle voordelen voor je op een rij.

In 2013 werd in Engeland een nieuwe trend geboren: morning raves georganiseerd door Morning Gloryville. Dansen in de ochtend voordat je naar je werk gaat. De ochtend start met een yogasessie (06.00 uur) om vervolgens van 07.00 tot 09.00 flink met de voetjes van de vloer te gaan. En dan? Door naar je werk. Op deze morning party’s zijn geen drank en drugs te vinden. Wel healthy snacks, yoga, masseurs en goede DJ’s. Deze Morning Gloryville-feesten werden internationaal opgepikt. Grote steden als New York, Los Angeles en ook Amsterdam kwamen met hun eigen morning raves. In Amsterdam heten deze morning raves Cirque du Daybreaker. In verband met corona zijn de feesten de afgelopen twee jaar vaker niet dan wel gegeven. De draad wordt nu weer opgepikt.

Daybreaker is een wereldwijde organisatie die morning raves organiseert. Dat doen ze al in 22 steden over de hele wereld, en sinds 2018 vinden de eerste Amsterdamse Daybreaker-feesten plaats.

Proost!

Omdat de vraag naar alcoholvrije drankjes toeneemt, is er tijdens feesten en evenementen steeds meer keus qua alcoholvrije alternatieven. Zelfs alcoholvrije bruiloften komen wel eens voor. Evi Hanssen -die twee jaar geleden stopte met het drinken van alcohol- gaf een deels alcoholvrije bruiloft. Omdat zij niet drinkt, maar hij wel werd het een 50/50 bruiloft. Zo nipten de gasten onder andere aan alcoholvrije cava bij het proostmoment. Aan zo’n ochtendfeestje, alcoholvrij bedrijfsevenement of nuchtere bruiloft kleven heel veel voordelen. Lees maar.

  • Geen drank betekent een helder hoofd. Dus al wat er gebeurt, zie je, hoor je, voel je en proef je des te beter. Ook je herinneringen zullen de volgende dag haarscherp zijn.
  • Ben jij degene die trouwt of organiseer jij het evenement? Dan zul je jouw alcoholvrije bruiloft/event ook voelen in je portemonnee. Een goede fles wijn kost al snel 15 tot 30 euro. Soda kost slechts een paar euro per fles…
  • Gasten die een alcoholverleden hebben of die nog steeds worstelen met hun alcoholgebruik voelen zich ook op hun gemak op jouw feest.
  • Iedereen gaat een veilige terugreis tegemoet.

Gerelateerd

Achtergrond

Esther aan het woord

Hier is er weer een uit de categorie: practice what you preach. De afgelopen twee jaar heb ik als teamleider mogen werken binnen het IkPas-team. Dit team is de hardwerkende…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat