Aan de wandel met de mooiste podcastseries

Uit onderzoek onder IkPas-deelnemers, weten we dat de kans groot is dat je in je pauzeperiode actiever bent. Om je zinnen te verzetten, omdat je mindset meer is ingesteld op gezond bezig zijn of gewoon: omdat je meer energie hebt! Loop jij dagelijks vaker een rondje buiten of ben je op een andere manier actiever? Deze vijf podcasts maken je dagelijkse beweging nóg leuker!

De podcast is niet meer weg te denken uit het media-aanbod. Dat is omdat luisteren zich makkelijk laat combineren met een activiteit zoals wandelen, hardlopen of bijvoorbeeld een huishoudelijke klus. En je badkamer poetsen of je garage uitmesten, is een stuk beter te doen met een podcast als afleiding. Grappig, ontroerend of interessant, deze vijf podcastseries laten je je zinnen verzetten én een rondje extra lopen.

De Keerzijde

Wat betekent verliezen in een wereld waarin alleen winnaars tellen? In De Keerzijde interviewen Joram Bolle en Nina van Hattum topsporters die na jaren van afzien en intensief trainen op het moment suprême verloren. Wat doet dat met je? Hoe pak je de draad weer op en levert een verlies ook iets op? De serie volgt zes voormalig topsporters waaronder tennisster Brenda Schultz, schaatser Stefan Groothuis en wielrenner Kenny van Hummel.

Te beluisteren via de NRC audio app of via NRC.nl.

Gothrecht

Laat je verrassen door deze geestige podcast-musical, geschreven en geregisseerd door Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig). Een bejubelde podcastserie vanwege het grappige taalgebruik, de overtuigende rollen en geweldige liedjes. Ontmoet kantoorklerk Brinta (Georgina Verbaan) die haar kantoorbestaan verafschuwt. Gelukkig is er collega Liya (Zoë Sabajo) om over te fantaseren. Het liefst verovert Brinta Liya’s hart met een kopje koffie van de Japanse koffieautomaat in het cafetaria. Maar dan lijkt de automaat verdwenen en zet Brinta alles op alles om deze terug te vinden.

Te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

Heavyweight

In deze succesvolle Engelstalige podcastserie neemt Canadese radiomaker Jonathan Goldstein kleine én grote problemen op zijn schouders. Als een soort therapeutisch bemiddelaar duikt hij in de levensgeschiedenissen van familie, vrienden en vreemden, om samen met hen terug te gaan naar de momenten en mensen die zaken veranderden. Of het probleem nu wordt opgelost of niet: zijn ontwapenende aanpak, verfrissende inzichten en humor maken dat je iedere aflevering gefascineerd volgt.

Te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts

De Plantage van onze voorouders

Wat doe je wanneer je hoort dat je voorouders een rol speelden in het Nederlandse slavernijverleden? In deze achtdelige podcastserie ontdekt Maartje Duin dat haar betovergrootmoeder bij de afschaffing van de slavernij in 1863 mede-eigenaar was van Surinaamse suikerplantage Tout Lui Faut. Maartje graaft verder in haar familiegeschiedenis en legt contact met nazaten van de tot slaaf gemaakten: de nichtjes Jessica en Peggy Bouva. Met Peggy reist ze af naar Suriname om het verhaal van de plantage te reconstrueren.

Te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts

Dolly Parton’s America

Een serie die bij veel podcastkenners hoog op het favorietenlijstje staat, is die van presentator Jad Abumrad over Dolly Parton. Als Jad de gelegenheid krijgt om Dolly te interviewen, denkt hij aan een podcast van één of twee afleveringen. Dolly fascineert hem echter zo dat het er negen worden. De hoogblonde, rondborstige American sweetheart is inmiddels 73, maar nog altijd rap van tong en alom geliefd. De serie schetst, behalve een mooi portret van la Parton zelf, een levendig beeld van het Amerika dat haar zo adoreert.

Te beluisteren via Spotify en Apple podcasts

 

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat