5 x jezelf trakteren zonder een euro uit te geven

Even genoeg over alcohol op de werkvloer. Tijd voor iets anders. Want jij gaat al jouw tweede alcoholvrije weekend tegemoet. En dat mag gevierd worden. Hieronder lees je enkele tips hoe jij jezelf kunt verwennen nu je de kurk in de fles laat. En omdat er al genoeg geld naar de energiemaatschappij gaat, kosten deze verwennerijen je helemaal niets.

Houd een pyjamadag

Of een badjasdag, wat jij wil. De hele dag slof je met een ‘coupe troep’ en in je pyjama door het huis. Voor jou vandaag geen boodschappen, geen mailtjes, geen stofzuiger, geen gedoe. Gewoon lekker lummelen. 2 boeken lezen, 3 films kijken, een uitgebreid bad nemen en een dutje of wat natuurlijk. Onspannnnn…

Snuif die buitenlucht op

Tja, een inkopper misschien, maar tjongejonge een portie buitenlucht kan een echte traktatie zijn. Leen een hond van iemand en maak een extra lange boswandeling. Zonder hond is dat trouwens net zo fijn. En het mag nog een tandje sportiever, want hardlopen, moutainbiken of skeeleren is gezond voor hoofd en hart.

De stad ontdekken

Nee, niet om de Zara leeg te kopen natuurlijk. Kijk eens op de stadskalender van jouw eigen stad of een stad in de buurt. Er is namelijk altijd wel een gratis stadevenement te vinden. Of een tentoonstelling die geen entree kost. Om te besparen op eten en drinken, neem je een flesje water mee nadat je thuis goed hebt gegeten.

Gewoon blijven ademen

Op YouTube zijn heel veel yogafilmpjes en ademhalingsoefeningen te vinden. Check hier yogafilmpjes voor beginners en bekijk hier een uitzending waarin je simpele ademhalingsoefeningen krijgt uitgelegd. Je zult merken dat een kwartiertje yoga of tien minuten bewust ademhalen al een groots effect hebben op je ‘zijn’.

Zoek je lievelingsmensen op

Vraag je favoriete mens(en) om langs te komen of breng een bezoek aan (een van) hen. Haal samen herinneringen op, kook een lekkere maaltijd, kijk naar foto’s van toen, verf die muur terwijl de muziek lekker hard staat (meezingen is verplicht!) of waar jullie dan ook goed in zijn samen. Tegen al die positieve vibes kan geen enkele aankoop op.

 

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat